Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Από τα Μέγαρα στο... μέγαρο του ΝΒΑ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τα Μέγαρα στο... μέγαρο του ΝΒΑ!

Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ χθες τα ξημερώματα στις ΗΠΑ! Ο 19χρονος Γιώργος Παπαγιάννης επιλέχθηκε στο Νο13 από τους Φοίνιξ Σανς στη διαδικασία του "ντραφτ". Ο διεθνής σέντερ του Παναθηναϊκού πέτυχε την υψηλότερη επιλογή στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, ξεπερνώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ήταν 15ος, ενώ παράλληλα έδωσε συνέχεια στην παράδοση, καθώς για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ακούστηκε το όνομα Έλληνα παίκτη στο "ντραφτ"..

Τα δικαιώματα του Παπαγιάννη πήγαν αμέσως για το Σακραμέντο, καθώς οι Σανς έστειλαν τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, το Νο13 (Γιώργος Παπαγιάννης) και το Νο28 (Σκαλ Λαμπισιέρ) για να πάρουν τον Μαρκίζ Κρις (Νο8). Ο νεαρός άσος από τα Μέγαρα ανήκει στους "βασιλιάδες", που διαθέτουν ήδη τρεις σέντερ, τους ΝτεΜάρκους Κάζινς, Γουίλι Κόλεϊ-Στέιν και Κώστα Κουφό. Προς το παρόν είναι άγνωστο αν ο Παπαγιάννης θα πάει από τώρα στο ΝΒΑ ή αν θα μείνει στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό.

O Βλάντε Ντίβατς, γενικός διευθυντής των Σακραμέντο Κινγκς, ξεκαθάρισε πως: "Ο Παπαγιάννης θα έρθει τώρα. Θα ήμασταν τρελοί να μην κάνουμε κάτι τέτοιο, παρακολουθήσαμε τις προπονήσεις του τόσο εγώ όσο και οι σκάουτ. Έχει τα πάντα στο παιχνίδι του και είναι απλώς νεαρός, το μόνο που πρέπει να μάθει είναι το στυλ του παιχνιδιού. Έχει τρομερό ταλέντο. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είναι ένας παίκτης που στο μέλλον μπορεί να γίνει All Star!" Όλα δείχνουν πως οι Σακραμέντο θα «σπάσουν» το συμβόλαιο του Παπαγιάννη με το "τριφύλλι" και θα τον κάνουν δικό τους, ώστε να τον έχουν στις ΗΠΑ τη νέα σεζόν.

Η επιλογή του Παπαγιάννη στο νούμερο 13 του "ντραφτ" σημαίνει ότι, σύμφωνα με τους οικονομικούς κανονισμούς του ΝΒΑ, μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο συνολικής αξίας 10.334.366 δολαρίων για τέσσερα χρόνια!

* Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ δίνει αύριο Κυριακή (2.00 μ.μ.) νέο φιλικό αγώνα προετοιμασίας με αντίπαλο την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL