Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Απολύσεις και διαπλοκή, οι προτεραιότητες της συγκυβέρνησης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απολύσεις και διαπλοκή, οι προτεραιότητες της συγκυβέρνησης...

Μετά τον εργασιακό Μεσαίωνα που βίωσαν και εξακολουθούν να βιώνουν εδώ και τριάντα χρόνια οι εργαζόμενοι στον ΟΔΙΕ, δεκάδες από αυτούς απασχολούμενοι με συμβάσεις μιας ημέρας, η συγκυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο της ντροπής έκανε ένα ακόμα βήμα που οδηγεί το σύνολο των εργαζομένων του οργανισμού σε απόλυση.

Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο, με το οποίο η συγκυβέρνηση αποφάσισε να οδηγήσει χιλιάδες υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης σε καθεστώς ξαφνικού θανάτου - απόλυση, ρυθμίζονται και θέματα που αφορούν στην διεξαγωγή των ιπποδρομιών.

Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν στη δημιουργία ενός "Νέου Φορέα" ιπποδρομιών, ο οποίος θα αντικαταστήσει την εταιρεία του Δημοσίου, την ΟΔΙΕ Α.Ε., καθώς και στην αναβάθμιση του ρόλου της Φιλίππου Ένωσης, του φορέα δηλαδή που επόπτευε μέχρι σήμερα το τεχνικό σκέλος της διεξαγωγής των ιπποδρομιών, μέλη της οποίας είναι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες και ιδιοκτήτες αλόγων.

Με τα δύο αυτά σκέλη των ρυθμίσεων, γίνεται ξεκάθαρο ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος, για την κατάργηση του ελληνικού ιπποδρόμου, την παραχώρηση του ηλεκτρονικού στοιχηματισμού σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία στο πολυνομοσχέδιο βαφτίζεται ως «Νέος Φορέας» και από κοινού με την Φιλίππου Ένωση θα διοργανώνουν τους αγώνες, θα διαχειρίζονται το στοίχημα, θα διενεργούν τους ελέγχους ντόπινγκ, θα διαμορφώνουν τους κανονισμούς και θα καρπώνονται τα κέρδη.

Με άλλα λόγια, οι ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούν πλέον να διαχειρίζονται στοίχημα ιπποδρομιών του εξωτερικού, χωρίς ελληνικό ιππόδρομο και όποια οφέλη αποκομίζουν η εθνική οικονομία και οι εργαζόμενοι από τη λειτουργία του.

Από αυτή την αδίστακτη, νεοφιλελεύθερη και διαπλεκόμενη πολιτική της συγκυβέρνησης απουσιάζει παντελώς η οποιαδήποτε μέριμνα για τους μόνιμους εργαζόμενους του ΟΔΙΕ, αλλά και τους εκατοντάδες συμβασιούχους που είναι επί ξύλου κρεμάμενοι με συμβάσεις μίας ημέρας. Απουσιάζει επίσης η οποιαδήποτε μέριμνα για τα χρέη του παλιού ΟΔΙΕ, αλλά και για τα χρέη τρίτων προς τον παλιό ΟΔΙΕ, που απ' ό,τι φαίνεται στην μεν πρώτη περίπτωση θα τα φορτωθεί ο Έλληνας φορολογούμενος, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα χαριστούν στους μεγαλοκαρχαρίες του κεφαλαίου, που καθημερινά συνομιλούν και συντρώγουν με τη μνημονιακή συγκυβέρνηση της διαπλοκής και της καταστροφής.

Στο διά ταύτα λοιπόν, προκύπτει για ακόμα μία φορά ότι απολύσεις και διαπλοκή αποτελούν τις κύριες προτεραιότητες της μνημονιακής συγκυβέρνησης και του σχεδίου ξεπουλήματος των πάντων. Σε αυτό το σχέδιο θα αντισταθούμε μέσα και έξω από τη Βουλή, προκειμένου να το ανατρέψουμε.

* Ο Γιώργος Πάντζας είναι βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL