Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ / Σε δημοπρασία το αρχείο του Τόφαλου!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ / Σε δημοπρασία το αρχείο του Τόφαλου!

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους αποτελεί η δημοπρασία που διενεργείται σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Χίλτον και αφορά προσωπικά αντικείμενα του Πατρινού ολυμπιονίκη Δημήτρη Τόφαλου.

Σύμφωνα με την επιστολή της κόρης του, που δημοσιεύθηκε σε τοπικές εφημερίδες της Πάτρας, το αρχείο του ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών το είχε εμπιστευθεί στο Κλειστό Γήπεδο Πάτρας, που έλαβε το όνομά του επί υπουργού Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα. Επομένως παραμένει ανεξήγητο το γεγονός με ποιον τρόπο μέρος του προσωπικού αρχείου του Δημήτρη Τόφαλου, που κατείχε η κόρη του και παρέδωσε στην τότε αθλητική ηγεσία για να φυλαχθεί στο ΠΕΑΚ, βρέθηκε σε χέρια ιδιωτών και εκποιείται σε δημοπρασία.

Με αφορμή αυτό το γεγονός η Επιτροπή Αθλητισμού της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: "Το αρχειακό υλικό του Δημήτρη Τόφαλου και όσα άλλα αντικείμενα φυλάσσονται σε αίθουσα του ΠΕΑΚ στην Πάτρα, αποτελούν δημόσια περιουσία και πρέπει να επιστρέψουν στην πόλη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε αθλητικά ο Δημήτρης Τόφαλος. Καλούμε τη ΓΓΑ να αποτρέψει άμεσα τον πλειστηριασμό και να ζητήσει να επιστραφούν όλα τα αντικείμενα που είναι στην κατοχή ιδιωτών στο ΠΕΑΚ μέχρι ο Δήμος της Πάτρας να δημιουργήσει αθλητικό μουσείο, όπου θα εκτίθεται η αθλητική ιστορία της πόλης της Πάτρας.

Καλούμε τη ΓΓΑ να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίον ήρθαν σε χέρια ιδιωτών προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας Τόφαλου και εάν και με ποιον τρόπο 'πέταξαν' από τον χώρο του ΠΕΑΚ, όπου η κόρη του ολυμπιονίκη εμπιστεύθηκε τη φύλαξή τους, έπειτα από παραίνεση, όπως ισχυρίζεται, του πρώην υπουργού Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα".

ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL