Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Συνέντευξη του Δημ. Μελισσανίδη για το γήπεδο της ΑΕΚ / Βυζάντιο, Βελιγράδι, αλλά... φέρτε τα 20 εκατομμύρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνέντευξη του Δημ. Μελισσανίδη για το γήπεδο της ΑΕΚ / Βυζάντιο, Βελιγράδι, αλλά... φέρτε τα 20 εκατομμύρια

Ως σωτήρας του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το γήπεδο της ΑΕΚ, δηλώνοντας με νόημα ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το έργο. Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος συνέδεσε την κατασκευή του γηπέδου με την εκταμίευση των υπεσχημένων από τον απερχόμενο περιφερειάρχη Γ. Σγουρό 20 εκατομμυρίων, αφού μίλησε για «αδικία» και για «52 δέντρα» που στέκονται εμπόδιο στην κατασκευή του γηπέδου, δυναμίτισε το κλίμα και έκανε λόγο για «κλοπή».

«Το τελευταίο διάστημα επισκέφτηκα αρκετές φορές το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και τρόμαξα από την εικόνα που παρουσιάζει. Ένα άλσος από το οποίο κόπηκαν το 1991 περίπου 1.200 δέντρα. Ένα άλσος μέσα στο οποίο δημιουργήθηκαν ορισμένα κτήρια και κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε. Γι' αυτό το άλσος έκαναν επανάσταση ορισμένοι τύποι για τα 52 δέντρα που θα κοπούν», τόνισε και ζήτησε εκ νέου την παραχώρηση κομματιού του άλσους προκειμένου να το «αναβαθμίσει». «Χτίζουμε ένα γήπεδο με επισκεψιμότητα απ' όλα τα μέρη της Ελλάδος, που θα τονίσει την περιοχή. Σε αυτό το κέντρο πολιτισμού προσφέρουμε στον δήμο, την Αθήνα και τη χώρα μας τη δυνατότητα να δημιουργήσει εκδηλώσεις για πολλά θέματα. Το σημείο προσφυγικού πολιτισμού θα διδάξει ιστορία. Σε μία εποχή που η Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία θα δημιουργηθούν 1.500 - 2.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών», τόνισε ο επιχειρηματίας και κάλεσε τη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας να ξεχάσει τους τραμπουκισμούς και τα επεισόδια των «μετανιωμένων» χούλιγκαν.

«Ο κόσμος είδε πολλά να γίνονται. Είδε κλοπές πρωταθλημάτων. Και τώρα βλέπει να γίνεται και κλοπή γηπέδου. Αν κάποιοι αντέδρασαν, αντέδρασαν γιατί νιώθουν την αδικία. Ο κόσμος δεν είναι άβουλα όντα και δεν θα δεχόταν να γίνει οργανωμένος στρατός κανενός. Βλέπουν όμως ότι αλλού είναι στρωμμένα με ροδοπέλα και στην ΑΕΚ πάει να γίνει ο Γ' παγκόσμιος πόλεμος», ανέφερε ο Μελισσανίδης, δείχνοντας ανοχή στους τραμπουκισμούς και τη βία από μερίδα οπαδών της Ένωσης. Tην ίδια στιγμή έκανε ταξίδι στο παρελθόν, προκειμένου να αποδείξει ότι οι ΑΕΚτζηδες δεν έχουν φασίζουσες συμπεριφορές. «Αυτός ο κόσμος το 1999 πήγε στο Βελιγράδι και έστειλε μήνυμα κατά του ΝΑΤΟ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Δημήτρης Μελλισανίδης, αφού δήλωσε ότι δεν μπαίνει σε «πολιτικά παιχνίδια», στοχοποίησε τη νέα περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τονίζοντας πως αν δεν δώσει τα 20 εκατομμύρια για την κατασκευή του γηπέδου, τότε σημαίνει πως δεν θέλει να γίνει το γήπεδο. Στη συνέχεια, με το σκεπτικό ότι αφού δόθηκαν χρήματα και στις υπόλοιπες ομάδες, απαίτησε την εκταμίευση του ποσού, κάνοντας λόγο «για αγωνιστική και οικονομική εξαθλίωση» του ιστορικού σωματείου. «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Θα τρέξουμε με χίλια. Δίνω υπόσχεση: το γήπεδο θα γίνει το συντομότερο δυνατόν», κατέληξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου «προειδοποίησε» ότι αν δε γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ, τότε το άλσος θα πεθάνει. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το κράτος και ο δήμος δεν έχουν τρία εκατομμύρια ευρώ για τις απαραίτητες εργασίες και τη συντήρησή του» ενώ δήλωσε ότι το έργο της Νέας Φιλαδέλφειας, εκτός από νέες θέσεις εργασίας, θα φέρει μέχρι και μετρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL