Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ: Για την... ανατροπή και στην Ισπανία!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ: Για την... ανατροπή και στην Ισπανία!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, μεγαλύτερη ποδοσφαιρική έκπληξη φέτος στην Ευρώπη...

Δύο ομάδες, μία πόλη, ένα όνειρο. Αυτό θα μπορούσε να ήταν το σύνθημα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, όπου για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης αναμετρώνται δύο ομάδες από την ίδια πόλη. Ο λόγος για τη Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης που το ερχόμενο Σάββατο θα βρεθούν αντίπαλοι στη Λισσαβώνα, σε έναν αγώνα που αναμένεται να καθηλώσει το ποδοσφαιρικό κοινό.

Μία μάχη μεταξύ Δαυίδ και Γολιάθ, τουλάχιστον στο οικονομικό κομμάτι. Τα ποσά προκαλούν... ίλιγγο! Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η ισπανική Λίγκα, το φετινό "μπάτζετ" της Ρεάλ Μαδρίτης (μισθοί παικτών) αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ, όσα δαπανάει και η Μπαρτσελόνα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ατλέτικο Μαδρίτης, με «μόλις» 65 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 1/3 από όσα ξοδεύουν οι αντίπαλοί της στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Αντίπαλοι που ωστόσο έβλεπαν την πλάτη της στο πρωτάθλημα, μία αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία στο πρωτάθλημα.

Ιδιαίτερη μνεία ωστόσο πρέπει να γίνει στο χρέος της Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "As", ανέρχεται στα 541 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είχε αποκαλύψει στην εφημερίδα το πρώην μέλος του γενικού συμβουλίου της "βασίλισσας", Κάρλος Μεντόζα, το χρέος των 90 εκατ. που είχε είχε δημοσιοποιήσει η Ρεάλ για την σεζόν 2012-13 αφορά μόνο στα χρέη προς τις τράπεζες, χωρίς τις άλλες οφειλές των "μερένχες".

Εξίσου χαοτική είναι η διαφορά και στο ποδοσφαιρικό "χρηματιστήριο". Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα transfermarkt, η οποία εκτιμάει την αγοραστική αξία των παικτών, η συνολική αξία της Ρεάλ Μαδρίτης αγγίζει τα 571 εκατ. ευρώ, με τους παίκτες της Ατλέτικο να «αξίζουν» 282 εκατ. ευρώ. Τα περίπου 65 εκατ. ευρώ που ξόδεψε η Ατλέτικο για να χτίσει την φετινή ομάδα είναι λιγότερα από αυτά που ξοδεύουν η Μπάγερν, η Ντόρτμουντ, η Σάλκε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ, η Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Παρί, ακόμη και από αυτά που ξοδεύουν η Μίλαν, η Νάπολι, η Γιουβέντους ή η Ζενίτ και η Σαχτάρ. Πρόκειται για 15 ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς όμως να κάνουν τη μαγική πορεία της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τι διαφορετικό όμως έχει η "αρμάδα" του Ντιέγκο Σιμεόνε, που την καθιστά αήττητη στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας μάλιστα αποκλείσει την Μπαρτσελόνα; Μαχητικότητα, αυτοσυγκέντρωση, αυτοθυσία και ομαδικότητα, αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά που είχε ο Σιμεόνε και ως ποδοσφαιριστής, μεταλαμπαδεύτηκαν στους παίκτες του. Ο ίδιος άλλωστε είχε φροντίσει να τους αποθεώσει μετά το παιχνίδι στο Λονδίνο και τη νίκη επί της Τσέλσι, πλέκοντας το εγκώμιο στις μητέρες τους, που τους έφεραν στον κόσμο με μπόλικη... τεστοστερόνη.

Όλα αυτά θα τους χρειαστούν και με το παραπάνω το βράδυ της 24ης Μαΐου, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια "πεινασμένη" Ρεάλ και έναν αφηνιασμένο Κριστιάνο Ρονάλντο, που μετράει 16 γκολ σε 10 παιχνίδια. Ο Πορτογάλος φιλοδοξεί να ακολουθήσει τα χνάρια του μεγάλου Ζιντάν και να οδηγήσει τους "μερένγκες" μετά από 12 χρόνια στο πολυπόθητο τρόπαιο...

Να σημειωθεί πάντως ότι αυτό το σαββατοκύριακο έχουμε φινάλε στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Ατλέτικο, προηγείται με 3 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας από την Μπαρτσελόνα και αν καταφέρει να φύγει αήττητη από το "Καμπ Νου", θα στεφθεί πρωταθλήτρια...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL