Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ / Μπάσκετ- Γυναίκες: Πρώτη φορά "νταμπλ" για την ομάδα του Ελληνικού!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ / Μπάσκετ- Γυναίκες: Πρώτη φορά "νταμπλ" για την ομάδα του Ελληνικού!

Η άλλοτε παίκτρια του Σπόρτιγκ και της εθνικής ομάδας Ελένη Καπογιάννη οδήγησε στο "νταμπλ" την ομάδα του Ελληνικού...

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της ΑΕΣ Ελληνικού κατέκτησε το "νταμπλ" για πρώτη φορά στην ιστορία της, κάτι που για μια ομάδα που ελάχιστα χρόνια πριν αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ αποτελεί τεράστιο κατόρθωμα. Αποδεικνύει ότι μια σοβαρή, συνεπής και ισορροπημένη διοίκηση σε κάθε τομέα, πόσο μάλλον στον κάπως "χλωμό" σε τέτοια συστατικά χώρο του γυναικείου μπάσκετ, μπορεί με προγραμματισμό να φτάσει σε σημαντικά αποτελέσματα.

Η επιλογή προσώπων αποδείχθηκε εξαιρετικά στοχευμένη και, επειδή ο προπονητής αποτελεί την αρχή και το τέλος, η Ελένη Καπογιάννη ήταν ο "ακρογωνιαίος λίθος" της επιτυχίας. Ο σχεδιασμός και η διαχείριση ενός αδιαμφισβήτητα εξαιρετικού σε "βάθος" έμψυχου υλικού έφερε τους τίτλους. Όπως είπε η κόουτς: "Σαν αποτέλεσμα είναι ονειρικό, όμως δεν ήταν εύκολο. Είχαμε όλη τη χρονιά μόλις μία ήττα. Σε αυτό μας βοήθησε το ότι πηγαίναμε παιχνίδι με παιχνίδι και κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας σε καλά επίπεδα χωρίς να ξεφύγει το μυαλό μας. Πρώτοι εμείς βάλαμε πίεση στον εαυτό μας και δεν μας επηρέασε ο τίτλος του φαβορί που είχαμε από την αρχή της σεζόν".

Η αρχηγός Ανθή Μπαλτά συμπληρώνει: "Πρόκειται για ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Είμαι περήφανη για όλα τα χρόνια που βρίσκομαι σε αυτή την οικογένεια. Είμαι διπλά χαρούμενη που κατάφερα να είμαι μέλος της ομάδας που κατέκτησε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του Ελληνικού".

Το διοικητικό επιτελείο του συλλόγου, από τον εμπνευστή χορηγό κ. Λεριώτη, τον πρόεδρο Μιχάλη Σκουλιδά, τον υπεύθυνο των γυναικών κ. Γαληνό, αλλά και τους συνεργάτες τους έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο φετινό κατόρθωμα και να οι σκέψεις τους τόσο για τη χρονιά που πέρασε, αλλά και για την προοπτική που ανοίγεται μπροστά τους. Η είδηση είναι ο σαφής ευρωπαϊκός προσανατολισμός της ομάδας, πάντα όμως σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ποιότητας του δυναμικού, που προεξοφλεί ενίσχυση και με αλλοδαπές αθλήτριες, κάτι που προϋποθέτει όμως αλλαγή της προκήρυξης από την ομοσπονδία. Στόχος ακόμη η γενικότερη προβολή του χώρου για να υπάρξει χορηγικό ενδιαφέρον. Τέλος αναφορά υπάρχει και στο γηπεδικό πρόβλημα, που ήταν ιδιαίτερα έντονο φέτος και είναι ένα ακόμη σπουδαίο κατόρθωμα του συλλόγου, που "εξόριστος" για μια ολόκληρη σεζόν κατάφερε να "ντουμπλάρει" τους τίτλους του.

Το κεντρικό απόφθεγμα της διοίκησης της ΑΕΣΕΛ είναι ένα και ακούγεται πολύ καλό στα αυτιά όλων όσοι πραγματικά προσδοκούν κάτι καλύτερο για το γυναικείο μπάσκετ:

"Η αγάπη για τον γυναικείο αθλητισμό και ειδικότερα για το γυναικείο μπάσκετ μάς οδήγησε ως εδώ. Η ίδια αγάπη θα είναι οδηγός για τις επόμενες κινήσεις του σωματείου μας, έχοντας πάντα ως γνώμονα την προαγωγή της γυναικείας καλαθοσφαίρισης. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, πλάθει ανθρώπους και χαρακτήρες και αποτελεί μια υγιή ενασχόληση των παιδιών και των ενηλίκων, εφόσον αναπτύσσεται μέσα στα πλαίσια της ηθικής και της ευγενούς άμιλλας. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια ώστε να δούμε το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ, έστω και με αργά βήματα, να βελτιώνεται συνεχώς. Θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε και να καλλιεργήσουμε τις ακαδημίες, που είναι η πρωτογενής πηγή νέων αθλητών.

Θα κοιτάξουμε με σοβαρότητα τη δυνατότητα συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ώστε τα επιτεύγματα και οι προσπάθειες όλων των σωματείων που ασχολούνται με αυτό το άθλημα να προβληθούν στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Αυτά τα αυτονόητα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Για τον δικό μας σύλλογο αυτές οι δυσκολίες είναι ίσως και μεγαλύτερες, μη έχοντας μια σταθερή έδρα και ισχυρούς χορηγούς. Θα είναι μέλημα μας να πράξουμε το καλύτερο, ώστε να ξεπεράσουμε αυτές τις υποκειμενικές δυσκολίες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL