Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΛΟΥΗΣ ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ / Συνεχίζει το... κυνήγι του μεταλλίου!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΛΟΥΗΣ ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ / Συνεχίζει το... κυνήγι του μεταλλίου!

"Είναι θλιβερό να χάνεις το χάλκινο μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια..."

Ο Λούης Τσάτουμας είναι από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ταλέντα του μήκους όλων των εποχών, κατέχει με 8.66μ. το βαλκανικό και πανελλήνιο ρεκόρ, επίδοση η οποία είναι δεύτερη όλων των εποχών στην Ευρώπη μετά το 8.86μ. (στο υψόμετρο του Τσοχατζόρ) του Αρμένιου Ρομπέρ Εμιάν. Με το 8.66μ., που είχε πετύχει στα "Παπαφλέσσεια", το διεθνές μίτινγκ της Καλαμάτας, ο Λούης ήταν ο κορυφαίος σην υδρόγειο το 2007, ενώ βρίσκεται στη δέκατη θέση όλων των εποχών στον κόσμο.

Με ουκ ολίγες διακρίσεις μέχρι τώρα, όπως το χρυσό μετάλλιο το 2001 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων του Γκροσέτο, τη νίκη του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων το 2003, την επικράτησή του στην Σούπερ Λίγκα το 2003 και 2008, το ασημένιο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες κλειστού στίβου του 2007 και τις τέταρτες θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2006 στην Μόσχα και τώρα στην ίδια διοργάνωση στο Σόποτ, με επίδοση 8.13μ..

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης μήκους όλων των εποχών απώλεσε το χάλκινο μετάλλιο στο Σόποτ από τον Βραζιλιάνο Μάουρο-Βινίτσιους Ντα Σίλβα την τελευταία στιγμή, όταν ο Νοτιοαμερικάνος με άλμα 8.28μ. στην έκτη και τελευταία προσπάθεια αναρριχήθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

"Έφτασα αρκετές φορές κοντά στο μετάλλιο σε κορυφαίους αγώνες της κατηγορίας ανδρών χωρίς να κατορθώσω να το κατακτήσω, συνεπώς αυτή είναι η προτεραιότητά μου. Είναι σίγουρα θλιβερό να χάνεις το χάλκινο μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια, ωστόσο ο Ντα Σίλβα είναι σπουδαίος άλτης και η πιθανότητα να πετύχει κάτι ανάλογο ήταν πολύ σημαντική. Στο Σόποτ γνωρίζαμε πως χρειαζόταν ένα άλμα πάνω από τα 8.20 για να κερδίσω ένα μετάλλιο, ήμουν σταθερός, αλλά δεν πέτυχα τον προδιαγεγραμμένο στόχο, με φυσική συνέπεια να βρεθώ στην τέταρτη θέση", είπε στην "Αυγή" ο Λούης Τσάτουμας.

Ο Μεσσήνιος, με καταγωγή από την Πύλο, άλτης θα μπορούσε να πετύχει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στην καριέρα του, αλλά αστάθμητοι παράγοντες δεν το επέτρεψαν, χωρίς αυτό όμως να τον κάνει να το βάλει κάτω: "Τα τελευταία χρόνια είχα αρκετούς τραυματισμούς, οι οποίοι στάθηκαν εμπόδιο στην πορεία μου. Η προηγούμενη χρονιά ήταν η αφετηρία μιας νέας αρχής, με μεγαλύτερες προσδοκίες για φέτος, όπου ο κορυφαίος στόχος είναι η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Επιπλέον, περιμένουμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η κορύφωση να έρθει την επόμενη χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στο Πεκίνο".

Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού μάς είπε: "Θέλω να κάνω αρκετούς αγώνες σε διεθνή μίτιγκ, να είμαι σταθερός σε μεγάλα άλματα, να ελαχιστοποιήσω τα άκυρα άλματα βελτιώνοντας παράλληλα τα τεχνικά λάθη, γιατί είναι πιθανό στην Ζυρίχη να χρειαστεί να ξεπεράσω τα 8.25 προκειμένου να διεκδικήσω ένα μετάλλιο. Οι συνθήκες της προετοιμασίας, των προπονήσεων, των αγώνων κ.λπ. που επικρατούν στην Ελλάδα είναι αναμφίβολα τροχοπέδη για έναν αθλητή που έχει υψηλές βλέψεις, ωστόσο η κατάσταση δεν γίνεται να αλλάξει σύντομα και έτσι πρέπει να πορευτούμε με αυτό το δεδομένο. Δεν γίνεται διαφορετικά..."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL