Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
BΟΛΕΪ - ΑΕΚ / Βόλεϊ - ΑΕΚ: Μικρό "μπάτζετ", ιστορική επιτυχία...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

BΟΛΕΪ - ΑΕΚ / Βόλεϊ - ΑΕΚ: Μικρό "μπάτζετ", ιστορική επιτυχία...

Απόλυτα δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί των παικτών της ΑΕΚ...

Τέτοιο καιρό πέρσι η ΑΕΚ αγωνιζόταν στην Α2 του πρωταθλήματος ανδρών του βόλεϊ και τελικά κατάφερε την άνοιξη στα "πλέι οφ" να πάρει το "εισιτήριο" και να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία. Η άνοδος αυτή πανηγυρίστηκε, ως είθισται, αλλά αμέσως ξεκίνησε ο προβληματισμός για το αν πρέπει η "Ένωση" να έχει επαγγελματικό τμήμα βόλεϊ ή να συνεχίσει ερασιτεχνική στις μικρότερες κατηγορίες, καθώς οι οικονομικές υποχρεώσεις προς παίκτες και προπονητές έφθαναν τις 600.000, με χρέη ακόμη κι από το... 2000!

Αν κάποιος "ειδήμονας" ισχυριζόταν ότι στις αρχές του 2014 η ΑΕΚ θα κατακτούσε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της στο ανδρικό βόλεϊ θα τον περνούσαν για... τρελό! Κι όμως έγινε! Πριν μια βδομάδα ο "δικέφαλος"... πέταξε στην Αλεξανδρούπολη και πήρε το Λιγκ Καπ, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, νικώντας διαδοχικά τον γηπεδούχο Εθνικό Αλεξανδρούπολης στον ημιτελικό και τον Φοίνικα Σύρου στον τελικό, δείχνοντας ότι τα λεφτά - από μόνα τους - δεν φέρνουν την αγωνιστική... ευτυχία!

Η ΑΕΚ, έχοντας το μικρότερο "μπάτζετ" απ' όλες σχεδόν τις ομάδες της Α1, απέδειξε ότι είχε τον τρόπο με πολύ λιγότερα χρήματα να γίνει ανταγωνιστική. Μάλιστα για να φθάσει στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της κατάφερε να νικήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον Ολυμπιακό, τον Φοίνικα Σύρου και την Κηφισιά, δηλαδή τις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος! Με δεδομένο ότι ο τίτλος του πρωταθλητή στο βόλεϊ κρίνεται στα "πλέι οφ", κανείς πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα η "νεοφώτιστη" στην Α1 ΑΕΚ να διεκδικήσει ακόμη και το πρωτάθλημα!

Στην άνοδο από την Α2 και μέχρι πριν ένα μήνα προπονητής της ομάδας ήταν ο Γιώργος Κλαρούδας, που παραιτήθηκε, καθώς δεν ήθελε να "μπλέκονται στα πόδια του" παράγοντες. Ο Κλαρούδας ήταν αυτός που έφτιαξε αυτό το "έξυπνο" ρόστερ της ομάδας, αφού από την περσινή ΑΕΚ συνεχίζουν μόνο τέσσερις παίκτες, οι Κρέτσης, Παπαδόπουλος, Αλεξίου και Ρουμελιώτακης. Στο "τιμόνι" της ΑΕΚ τον τελευταίο μήνα είναι ο βοηθός του Κλαρούδα, Άκης Φλαούνας, που - αν και "υπηρεσιακός" - τα κατάφερε πάρα πολύ καλά...

Η ΑΕΚ πήγε στην Αλεξανδρούπολη ως "αουτσάιντερ" κι αυτό ίσως ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Παίζοντας καλά στο πρώτο ματς, "άγχωσε" τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που ήθελε να πανηγυρίσει τον τίτλο στο "σπίτι" του και η επικράτηση με 3-0 (25-19, 29-27, 25-21) της έδωσε την κατάλληλη ψυχολογία για να νικήσει και στον τελικό. Ο Φοίνικας Σύρου προηγήθηκε 2-1 στα σετ, αλλά η ΑΕΚ βρήκε τη δύναμη να ανατρέψει την εις βάρος της κατάστασης και να νικήσει με 3-2 (25-27, 25-19, 22-25, 25-20, 15-12).

Η δεύτερη έκπληξη των τελικών του Λιγκ Καπ ήταν η ανάδειξη ως MVP του "πασαδόρου" της ΑΕΚ Νίκου Κρέτση, που στα... 38 του χρόνια ευτύχησε να ζήσει τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του! Όλοι στην ΑΕΚ έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια για τον γυμναστή σε σχολείο του Ζεφυρίου, που δεν αρκείται στις προπονήσεις της ομάδας, αλλά γυμνάζεται σκληρά και μόνος του για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Τώρα όταν λέει στους μαθητές του "τα καλά κόποις κτώνται" θα έχουν και "ζωντανό" παράδειγμα...

Για την... ιστορία να αναφέρουμε τη σύνθεση της ΑΕΚ στον "φάιναλ φορ" της Αλεξανδρούπολης: Κρέτσης, Μαντέκας, Πέτρογλου, Τόρες, Κατσανεβάκης, Παγιάν, Γκούζντα, Νοβοσέλατς, Ρουμελιωτάκης, Χατζόπουλος, Αλεξίου, Παπαδόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL