Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων η Ελίνα Τζένγκο (63.96μ.)!

Η 18χρονη Ελίνα Τζένγκο, "χρυσή" στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2016, κατέρριψε χθες το παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό νεανίδων (Κ20) ρίχνοντας 63.96μ. με την πρώτη της προσπάθεια στη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ20, που διεξάγεται στα Γιάννενα

Η 18χρονη Ελίνα Τζένγκο, "χρυσή" στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2018, κατέρριψε χθες το παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό νεανίδων (Κ20) ρίχνοντας 63.96μ. με την πρώτη της προσπάθεια στη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ20, που διεξάγεται στα Γιάννενα.

 

Το προηγούμενο ρεκόρ της κατηγορίας κατείχε η Κουβανή Γιουλέμνις Αγκουιλάρ με 63.86μ. από τους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2015 στο Έντμοντον του Καναδά, ενώ το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 της Τζένγκο ήταν 61.53μ. από τις 8 Ιουλίου και το είχε πετύχει στη Θεσσαλονίκη.

 

Η Τζένγκο είναι αθλήτρια του ΑΣ Κένταυρος Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, γυμνάζεται με τον Γιώργο Μποσκαριώφ, κατάγεται από την Αλβανία, γεννήθηκε στην Ελλάδα και πήρε την ελληνική υπηκοότητα το 2018, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.
 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις