Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρατσιστική επίθεση στον Γ. Αντετοκούνμπο

Από τον υπεύθυνο εκπαίδευσης προσφύγων στην Μαλακάσα! - Την άμεση απομάκρυνση του Κ. Καλέμη ζήτησε ο Ν. Φίλης

Ρατσιστική επίθεση δέχτηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τον Κωνσταντίνο Καλέμη, υπεύθυνο της εκπαίδευσης των προσφύγων στη Μαλακάσα! Ο Κ. Καλέμης αντέδρασε έντονα στις αναφορές του διεθνούς μπασκετμπολίστα για τον ρατσισμό που έχει δεχτείκαθώς μεγάλωνε ως μαύρος σε μια λευκή κοινωνία και τον «έλουσε» με ρατσιστικά επίθετα στα social media.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ζήτησε στη Βουλή την παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως και την άμεση απομάκρυνση του Κ. Καλέμη από τη θέση του. Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «έχει ήδη δρομολογηθεί η ανάκληση» του διορισμού του Κ. Καλέμη και σημείωσε ότι είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου.

Αφορμή για την επίθεση που δέχτηκε ο Γ. Αντετοκούνμπο ήταν μια συνέντευξή του σε αμερικάνικο ΜΜΕ, όπου περιέγραφε την αγωνία του για τους γονείς του, οι οποίοι, στερούμενοι νόμιμων εγγράφων, κινδύνευαν ανά πάσα στιγμή με απέλαση. Ο Κ. Καλέμης χαρακτήρισε τον Γ. Αντετοκούνμπο «μαϊμού» και «αράπη», φανερώνοντας πόσο ρατσιστικές απόψεις μπορεί να έχουν εκπαιδευτικοί, και μάλιστα τοποθετημένοι σε κρίσιμες θέσεις, όπως η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Παράλληλα, η αντίδραση του Κ. Καλέμη στη συνέντευξη του Γ. Αντετοκούνμπο όχι μόνο ανέδειξε πόσο ορθή ήταν η κριτική τού διεθνούς μπασκετμπολίστα, αλλά ανέδειξε και την αντίληψη πολλών ότι οι πολιτογραφημένοι μετανάστες είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας που στερούνται του δικαιώματος κριτικής στη χώρα που... τους «έκανε τη χάρη» να τους «φιλοξενήσει».

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις