Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ.Τσίπρας: Ανάγκη ουσιαστικής στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με τους επικεφαλής του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Συνάντηση με τους επικεφαλής του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, Β. Σεβαστή, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δ. Διαθεσόπουλο και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Α. Δημητρακόπουλο είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μετά την πανδημία και το lockdown, καθώς και για τις νέες μειώσεις στις αθλητικές επιχορηγήσεις που ανακοινώθηκαν από τη ΓΓΑ, οι οποίες καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία Ομοσπονδιών και Σωματείων.

Ο ίδιοι κατήγγειλαν δε, τις διαρκείς πολιτικές παρεμβάσεις μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών και φωτογραφικών τροπολογιών του υφυπουργού Αθλητισμού, με στόχο τον πολιτικό έλεγχο των αθλητικών ομοσπονδιών ενόψει των εκλογών του φθινοπώρου.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις επίμαχες παρεμβάσεις και υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού των δημοκρατικών διαδικασιών και του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον ελληνικό αθλητισμό.

Παράλληλα, ο Αλ.Τσίιπρας τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις