Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C15.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C18.7°C
4 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Ο Γεραπετρίτης... σκιώδης υφυπουργός Αθλητισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Γεραπετρίτης... σκιώδης υφυπουργός Αθλητισμού

Διευρύνονται, όπως φαίνεται, οι αρμοδιότητες του Γιώργου Γεραπετρίτη στον τομέα Αθλητισμού και ζητήματα που θα έπρεπε να χειρίζεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, ως αρμόδιος υπουργός, καταλήγουν στα... χέρια του υπουργού Επικρατείας. Η αρχή έγινε με την τροπολογία που κατέθεσε, προ μηνών, η κυβέρνηση, με την οποία αντικαθιστούσε την ποινή του υποβιβασμού με αφαίρεση βαθμών, προκειμένου να… σβήσει τη φωτιά που είχε «ανάψει» η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ - Ξάνθης.

Ακολούθησαν οι συνομιλίες με τις FIFA/UEFA για το περιβόητο μνημόνιο συναντίληψης, του οποίου παρεμπιπτόντως το deadline έληξε από τις 25 Μαΐου και ακόμη δεν υπάρχει ενημέρωση για την ολιστική μελέτη των συνομοσπονδιών για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε τον υπουργό Επικρατείας να έχει ξανά έντονη ανάμειξη με τα του ποδοσφαίρου καθώς προ ημερών συναντήθηκε με εκπροσώπους οκτώ ομάδων της Γ’ Εθνικής με τους οποίους έφτασε να συζητάει ακόμη και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης πριν ακόμη ληφθεί απόφαση από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου.

Πλέον, η ελληνική κυβέρνηση, μέσω και του κ. Γεραπετρίτη, φαίνεται να μεσολαβεί και στις διεθνείς συνομοσπονδίες για το «καλό» ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών όπως συνέβη στην περίπτωση του Άρη, γεγονός κάθε άλλο παρά συνηθισμένο. Όπως ενημέρωσαν από κοινού ΠΑΕ και Ερασιτέχνης Άρης, «η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε σήμερα (26-5) στην FIFA επιστολή αναφορικά με το ban που επέβαλε στην ΠΑΕ Άρης η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Η επιστολή, για την οποία είναι ενήμερος προσωπικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συντάχθηκε από τους κ. Γεραπετρίτη και Δημητριάδη με βάση τους κανόνες που διέπουν την ελληνική νομοθεσία, με τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση διαπίστωσε ότι η ΠΑΕ Άρης είναι απολύτως σύννομη».

ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL