Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Επιστολή από FIFA και UEFA στην κυβέρνηση: / Επιστολή από FIFA και UEFA στην κυβέρνηση: Μονομερής και αντικανονική η μετάθεση των εκλογών στην ΕΠΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιστολή από FIFA και UEFA στην κυβέρνηση: / Επιστολή από FIFA και UEFA στην κυβέρνηση: Μονομερής και αντικανονική η μετάθεση των εκλογών στην ΕΠΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

Αυστηρή προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση και το υφυπουργείο Αθλητισμού απευθύνει η FIFA/UEFA μέσω της πολυαναμενόμενης επιστολής που εστάλη χθες ως απάντηση στη διαμαρτυρία της ΕΠΟ για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τις εκλογές το φθινόπωρο. Στην επιστολή τους, οι συνομοσπονδίες κάνουν λόγο για «μονομερή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην προτείνει τις αναγκαίες αλλαγές στις οικείες διατάξεις του ελληνικού αθλητικού νόμου, οι οποίες θα επέτρεπαν τη μετακίνηση και την πρότερη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών τον Ιούλιο του 2020...».

Σημειώνει πως η UEFA και η FIFA υποστήριζαν σταθερά τη μετακίνηση των εκλογών της ΕΠΟ τον Ιούλιο για τους εξής τρεις λόγους: Θα συνέπιπταν οι εκλογές με το τέλος της θητείας των διεθνών ειδικών της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, οι ειδικοί θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν και να επιβλέψουν την εκλογική διαδικασία, όπως επίσης οι νεοεκλεγέντες αξιωματούχοι και η διοίκηση της ΕΠΟ θα ήταν σε θέση να σχεδιάσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο καθώς και ζητήματα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

FIFA και UEFA σημειώνουν πως «η ΕΠΟ πρέπει να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της χωρίς καμία αθέμιτη επιρροή ή παρέμβαση από τρίτους». Μάλιστα, προειδοποιούν πως «παραβιάσεις της υποχρέωσης αυτής ενδέχεται να έχουν σοβαρές συνέπειες».

Στην επιστολή αναφέρουν πως αναγνωρίζουν το γεγονός ότι λόγω πανδημίας ενδέχεται οι αποφάσεις να προσαρμόζονται και καλούν την ΕΠΟ να «συνδιαλλαγεί άμεσα και εποικοδομητικά με τις ελληνικές αρχές». Εν αναμονή λοιπόν της αντίδρασης του υφυπουργείου μένει να διαπιστωθεί εάν η πανδημία θα χρησιμοποιηθεί ως... άλλοθι από την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων ζητημάτων, και για τις εκλογές της Ομοσπονδίας.

Και ΠΣΑΠ κατά ΕΠΟ για τη μη εκδίκαση των προσφυγών

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και της ΕΠΟ, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας να μην επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα για οφειλόμενα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Χθες ο ΠΣΑΠ επανήλθε και με ανακοίνωσή του επιτίθεται στον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών Βασίλη Ανδρόνικο, κατηγορώντας τον ότι «απέχει πεισματικά από την εκτέλεση των καθηκόντων του παρά τις έντονες πιέσεις και εκκλήσεις των αντιπροσώπων μας, αρνούμενος να προσδιορίσει δικάσιμο για τις ήδη δεκάδες εκκρεμείς προσφυγές», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του. Παράλληλα, αναφερόμενος στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σημειώνει πως, «σε συμπαιγνία με τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών κ. Ανδρόνικο, υπονομεύουν πλέον απροκάλυπτα την απονομή της αθλητικής Δικαιοσύνης».

Σημειώνει, τέλος, σχετικά με την απόφαση της 9ης Απριλίου, πως «συνεχίζει να παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα των μελών μας για παροχή έννομης προστασίας και να καταστρατηγεί τη διαδικασία διεκδίκησης των οφειλομένων αποδοχών τους από τις εργοδότριες ΠΑΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL