Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Δύσκολη αλλά αναγκαία η διακοπή της σεζόν τονίζουν οι παίκτες της Εuroleague
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δύσκολη αλλά αναγκαία η διακοπή της σεζόν τονίζουν οι παίκτες της Εuroleague

Δύσκολη αλλά αναγκαία χαρακτηρίζει την απόφαση της Εuroleague για οριστική διακοπή της φετινής σεζόν, η Ένωση Παικτών (ELPA), εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της.

Επιπλέον η ELPA τόνισε την ανάγκη να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η επόμενη αγωνιστική σεζόν η οποία αναμένεται να αρχίσει το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Παικτών της Εuroleague χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωλίγκας για την ακύρωση της σεζόν, ένα αναγκαίο αποτέλεσμα που διασφαλίζει την υγεία και ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων προσφέροντας αρκετό χρόνο για να προετοιμαστεί λεπτομερώς η επόμενη περίοδος.

Η ELPA αντιλαμβάνεται την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει το μπάσκετ αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας, που έχει επηρεάσει το σπορ που τόσο αγαπάμε όλοι. Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, οι παίκτες, οι σύλλογοι και η διοίκηση της Εuroleague έδειξε θετική διάθεση συνεργασίας, που ήταν αναγκαία για ένα πιο λαμπρό μέλλον στο μπάσκετ.

Από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού, η ELPA είχε ταχθεί υπέρ της αναστολής της δράσης όχι μόνο για να διασφαλιστεί η υγεία των 300 παικτών της λίγκας, αλλά και για τους προπονητές, τους υπαλλήλους, τους διαιτητές, τους εθελοντές, τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους. Πέρα από την διαπραγμάτευση για μέγιστες περικοπές στην διοργάνωση, η ELPA συζήτησε και υπέδειξε κάποια πιθανά ζητήματα που δημιουργούσε η συνέχιση της διοργάνωσης.

«Αυτό που αντιμετωπίσαμε ατομικά και σε παγκόσμια κλίμακα είναι κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο. Η ακύρωση της σεζόν ήταν μια δύσκολη, αλλά σωστή απόφαση και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό το δύσκολο βήμα. Η υγεία των παικτών και των άλλων εμπλεκομένων πλευρών μαζί με την αξιοπιστία της διοργάνωσης μπήκαν σε προτεραιότητα και νιώθω περήφανος που ανήκω σε αυτή τη διοργάνωση. Προς όλους τους συναδέλφους μας θα ήθελα να πω ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που έχουμε για να προετοιμαστούμε εν όψει της επόμενης σεζόν. Ας φέρουμε ξανά το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο επίπεδο που ήταν. Το μέλλον θα είναι λαμπρό» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, Τζίτζι Ντατόμε.

Ο γενικός διευθυντής της ELPA, Μπόστιαν Νάχμπαρ, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα κλαμπ και την διοίκηση της Ευρωλίγκας για τις εποικοδητικές συζητήσεις και τη λογική στάση τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Οι μέτοχοι αυτές της διαδικασίας έδειξαν μεγάλη διάθεση να βρουν τον κατάλληλο τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και από κοινού να αναζητήσουμε ένα καλύτερο μέλλον στο άθλημα. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που οι παίκτες αντέδρασαν και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για το χρόνο, την κατανόηση, την υποστήριξη και τις ιδέες που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, που είναι πολύ σημαντικό για όλους τους. Αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να προετοιμάσουμε την επόμενη σεζόν και θα συνεχίσουμε να είμαστε ένας συμμέτοχος σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις».

Η κοινή επιθυμία των παικτών είναι να αρχίσουν το συντομότερο τις μπασκετικές δραστηριότητες, όπως το επιτρέπει το υπάρχουν περιβάλλον. Η πλειονότητα των παικτών θα έχουν μια πλήρη off season που θα τους επιτρέψει να ξαναβρούν την φυσική και πνευματική κατάσταση που απαιτείται και θα έχουν το κίνητρο για επιτυχία στην Ευρωλίγκα όπως στα προ πανδημίας επίπεδα».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL