Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Πρόταση από τη Σούπερ Λιγκ / Πρόταση από τη Σούπερ Λιγκ: Επανεκκίνηση πρωταθλήματος στις αρχές Ιουνίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόταση από τη Σούπερ Λιγκ / Πρόταση από τη Σούπερ Λιγκ: Επανεκκίνηση πρωταθλήματος στις αρχές Ιουνίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

Είναι πλέον επίσημο. Η Super League θα προτείνει στις αρμόδιες αρχές ως ημερομηνία επανεκκίνησης του πρωταθλήματος το διήμερο 6-7 Ιουνίου. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης της Super League 1 και πλέον θα τεθεί υπόψη της υγειονομικής επιτροπής του υφυπουργείου ώστε να δοθεί το “πράσινο φως” από την κυβέρνηση.

Στη Λίγκα θεωρούν πως δεν θα υπάρξει κάποια αντίρρηση από πλευράς υπουργείου από τη στιγμή που από χθες επιτρέπονται πλέον και οι ομαδικές προπονήσεις των ομάδων, ενώ είναι προφανές πως θα υπάρξει νέο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα αφορά τους αγώνες.

Το πρωτάθλημα διεκόπη στις αρχές Μαρτίου, με την κανονική περίοδο να έχει ολοκληρωθεί, και θα συνεχιστεί με τη διεξαγωγή των δέκα αγωνιστικών των πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Το σενάριο προβλέπει ολοκλήρωση των πλέι οφ στις 19 Ιουλίου και έπειτα τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Παράλληλα οι σύλλογοι ενημερώθηκαν πως θα έχουν το δικαίωμα για πέντε αλλαγές σε κάθε αγώνα σύμφωνα με την πρόταση του IFAB.

“Ομόφωνα προτείνεται ως ημερομηνία έναρξης των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Super League το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και θα αποσταλεί σχετικό αίτημα προς έγκριση από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς" αναφέρει η ανακοίνωση της Λίγκας” αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Super League 1.

Απορρίφθηκε το αίτημα της Ξάνθης για επιστροφή των 5 βαθμών

Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο επικυρώθηκε η βαθμολογία για τις θέσεις 7-14, με την ΠΑΕ Ξάνθη να υποβάλλει αίτημα για επιστροφή των πέντε βαθμών για την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής, το οποίο δεν έγινε δεκτό από τα μέλη και η ακριτική ομάδα θα μπει στα πλέι άουτ με 18 βαθμούς.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Στράτος, εκ μέρους της Ξάνθης, κατέθεσε αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να επιστραφούν οι πέντε βαθμοί λόγω της απόφασης του διοικητικού εφετείου με την οποία αναστέλλεται η απόφαση της EEA για ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής.

Κατά του αιτήματος ψήφισαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Βόλος, Ολυμπιακός και ΟΦΗ. Υπέρ ψήφισε η Ξάνθη, “παρών” ψήφισαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ και λευκό οι Παναιτωλικός και ΕΠΟ.

Τέλος, η εκπρόσωπος του Ατρομήτου Κάτια Κοξένογλου είναι η νέα αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League. Ήταν η μοναδική υποψήφια για τη θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Δάρα, με όλες τις ΠΑΕ να τη στηρίζουν και να εκλέγεται ομόφωνα.

Να σημειωθεί πως το “φλέγον” θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των ομάδας επανήλθε στο “τραπέζι” και θα συζητηθεί αναλυτικά στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL