Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Καταπέλτης η ΕΠΟ κατά Αυγενάκη: / Καταπέλτης η ΕΠΟ κατά Αυγενάκη: Η απόφαση για εκλογές στις Ομοσπονδίες παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταπέλτης η ΕΠΟ κατά Αυγενάκη: / Καταπέλτης η ΕΠΟ κατά Αυγενάκη: Η απόφαση για εκλογές στις Ομοσπονδίες παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τη διενέργεια των εκλογών στις ομοσπονδίες το προσεχές φθινόπωρο. Την Πέμπτη, η ΓΓΑ ανακοίνωσε πως θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές να γίνουν ναι μεν εντός του έτους -και να αποσυνδεθούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021-, αλλά να διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην ΕΠΟ τονίζοντας πως αναμένεται η ολιστική μελέτη των συνομοσπονδιών για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Αθέτηση των συμφωνηθέντων"

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η αντίδραση από την ΕΠΟ, η οποία έκανε λόγο για “αθέτηση των συμφωνηθέντων”, παραπέμποντας στα όσα συμφωνήθηκαν, μεταξύ άλλων, και στην περιβόητη συνάντηση των “Big4” με τη FIFA και την UEFA αλλά και τον υφυπουργό στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”.

“Η αιφνίδια υπαναχώρηση της αθλητικής ηγεσίας εγείρει ερωτήματα αναφορικά με τη σκοπιμότητά της, πολύ περισσότερο όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση των εμπλεκομένων σχετικά με την επίσπευση των εκλογών της ΕΠΟ, κατά τον μήνα Ιούλιο του 2020, αλλά και δεδομένου ότι, τιμώντας τον θεσμικό της ρόλο και τα συμφωνηθέντα, η ΕΠΟ ήδη έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη σύγκληση έκτακτης καταστατικής γενικής συνέλευσης στις αρχές Ιουνίου 2020” αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία. Παράλληλα, γνωστοποιεί πως θα ενημερώσει άμεσα τις συνομοσπονδίες καθώς “παραβιάζονται διεθνείς καταστατικές αρχές του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου”.

Η αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη στην ανακοίνωση της ΕΠΟ ήταν να παραπέμψει στην κυβέρνηση, καθώς από τη ΓΓΑ τόνιζαν πως “αποτελεί κυβερνητική απόφαση” και πως “οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές ενημερώθηκαν αναλυτικά πριν από τη σχετική ανακοίνωση”.

Δεν πείθει ο Αυγενάκης

Οι εξηγήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού δεν φαίνεται να πείθουν τους ήδη “καχύποπτους”, ενώ μεγαλώνει η φημολογία που θέλει την κυβέρνηση να σχεδιάζει την αλλαγή στο εκλογικό σώμα τής ΕΠΟ και γι’ αυτόν τον λόγο αναιρεί τα όσα συμφωνήθηκαν για εκλογές τον Ιούλιο προκειμένου να διεξάγονταν πριν ακόμη αποχωρήσουν η UEFA και η FIFA από την Ελλάδα και το νέο πρωτάθλημα να ξεκινούσε με νέα διοίκηση.

Το κλίμα εναντίον του Αυγενάκη είναι φανερά βαρύ από την πλευρά του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, που τον κατηγορούν άμεσα ή έμμεσα ότι επιχειρεί να ευνοήσει τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ, που μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα, φαίνεται να καλύπτεται από την ανακοίνωση της ΕΠΟ, ωστόσο χθες υπήρξε και μια μη αναμενόμενη αντίδραση προερχόμενη από τους οργανωμένους οπαδούς της “Ένωσης”.

Συγκεκριμένα, η “Original21” εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη κατηγορώντας τον ότι “κλείνει το μάτι” στον Ολυμπιακό. “Μπροστάρης ξανά σ’ αυτή τη φαρσοκωμωδία ο νυν υφυπουργός και μόνο κατ' όνομα Κρητικός Αυγενάκης! Αφού κατ’ αρχάς ετσιθελικά έσωσε τον ένα 'γαύρο', τώρα σιγοντάρει τον άλλο και αναβάλει τις εκλογές της ΕΠΟ με ύπουλους και εκ του πονηρού τρόπους, μην τηρώντας τη συμφωνία του Ιανουαρίου!” αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι οργανωμένοι οπαδοί της “Ένωσης”.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL