Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
ΤΕΝΙΣ / Τένις: "Κατεβάζει ρολά" για δύο και πλέον μήνες!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΕΝΙΣ / Τένις: "Κατεβάζει ρολά" για δύο και πλέον μήνες!

Το πρώτο άθλημα που «κατεβάζει ρολά» για περισσότερους από δύο μήνες είναι το τένις, καθώς η ATP και η WTA, με κοινή τους ανακοίνωση, γνωστοποίησαν την επέκταση της αναστολής των δραστηριοτήτων τους τουλάχιστον ώς τις 13 Ιουλίου.

Μετά την προχθεσινή οριστική ματαίωση του Γουίμπλεντον, οι δύο διοικητικές αρχές του επαγγελματικού τένις αποφάσισαν χθες την ακύρωση όλων των τουρνουά που επρόκειτο να διεξαχθούν σε χόρτο (Χερτόγκενμπος, Στουτγκάρδη, Quenn's, Χάλε, Μαγιόρκα, Ίστμπερν, Νότιγχαμ, Μπέρμιγχαμ, Βερολίνο, Μπαντ Χόμπουργκ), ενώ ανεστάλησαν και τα τουρνουά της κατηγορίας ATP Challenger.

«Δυστυχώς, η συνεχιζόμενη πανδημία δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να επεκτείνουμε την αναστολή του Tour. Μία απόφαση που πήραμε σε στενή συνεργασία με τα μέλη μας και τις υπόλοιπες διοικητικές αρχές του τένις. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου το Tour να ξαναρχίσει το συντομότερο δυνατόν, όταν αυτό θα είναι ασφαλές», δήλωσε ο πρόεδρος της ATP Αντρέα Γκαουντέντζι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να πιστέψει πως αναβλήθηκε και το Γουίμπλεντον, που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου. Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας το 2018 έφτασε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης του Λονδίνου και αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη του πορεία σε Grand Slam, ενώ ως έφηβος το 2016 κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό τού Γουίμπλεντον με παρτενέρ τον Κένεθ Ράισμα.

O Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε στο Twitter: «Πήγα στο κρεβάτι και σκεφτόμουν ότι όλα ήταν ένα κακό πρωταπριλιάτικο αστείο. Όμως ξύπνησα και κατάλαβα ότι το Γουίμπλεντον έχει πραγματικά ακυρωθεί. Θα μου λείψει αυτό το ξεχωριστό event και ανυπομονώ για το 2021. Μείνετε σπίτι, μείνετε ψυχικά υγιείς».

Μπορεί το τουρνουά του Γουίμπλεντον να ακυρώθηκε, αλλά οι Ισπανοί, που δοκιμάζονται πολύ περισσότερο από τους Άγγλους από την επιδημία του κορωνοϊού, ελπίζουν πως θα μπορέσουν τελικά να διεξαγάγουν το Open της Μαδρίτης τον Σεπτέμβριο. Το τουρνουά στην πρωτεύουσα της Ισπανίας ήταν προγραμματισμένο για την εβδομάδα 3-10 Μαΐου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Αν όλα πάνε καλά, η διεξαγωγή του τουρνουά θα γίνει από 14 έως 20 Σεπτεμβρίου, μια βδομάδα πριν την έναρξη του Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL