Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
EΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ / Ευρωλίγκα: Θα συνεχιστεί η σεζόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

EΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ / Ευρωλίγκα: Θα συνεχιστεί η σεζόν

H Ευρωλίγκα έκανε χθες τηλεδιάσκεψη στην οποία αποφασίστηκε ότι θα συνεχιστεί η σεζόν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η επιθυμία όλων είναι διατηρηθεί η υπάρχουσα διαδικασία, όσο και το EuroCup, ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η περίοδος αργότερα, μετά το τέλος Μαΐου. Πάντως δεν αποκλείεται και η περίπτωση να εξεταστούν εναλλακτικά σενάρια αν τα χρονικά περιθώρια είναι απαγορευτικά.

Επίσης, γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν προσαρμογές στους μισθούς των παικτών και των προπονητών για το διάστημα της διακοπής, αλλά και «μεγαλύτερη ευελιξία στους κανονισμούς του Financial Fair Play".

Η απόφαση που πάρθηκε από την Ευρωλίγκα δεν άρεσε σε κάποιους από τους κορυφαίους παίκτες της διοργάνωσης, που θα προτιμούσαν την οριστική διακοπή της.

«Δεν καταλαβαίνετε ότι όταν είσαι σε καραντίνα δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ; Ακόμη και με δουλειά στο σπίτι, κάποιοι θα έχουν να σουτάρουν πάνω από έναν μήνα. Το έχει εξηγήσει αυτό η Ένωση Παικτών στους συγκεκριμένους ανθρώπους;» έγραψε στο Τwitter o άσος της Μπαρτσελόνα Μάλκομ Ντιλέινι, που πήγε στις ΗΠΑ χωρίς την έγκριση της ομάδας του, και συνέχισε: «Όλες αυτές οι συσκέψεις και ουδείς ασχολήθηκε με την υγεία και την ασφάλεια των παικτών. Η Φενέρμπαχτσε ανάγκασε τους παίκτες της να αγωνιστούν και είδατε τι έγινε. Οι παίκτες και οι οικογένειές τους εκτέθηκαν σε ρίσκο και ακόμη μιλάμε για να τελειώσει η σεζόν".

Με τον Ντιλέινι συμφώνησε και ο Νίκος Ζήσης, ενώ ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν από τον Μάικ Τζέιμς, τον Κρις Σίνγκλετον, αλλά και τον Τρέι Τόμπκινς, τον πρώτο παίκτη από την Ευρωλίγκα που διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL