Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ19 / Πρωταθλητής ξανά ο ΠΑΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ19 / Πρωταθλητής ξανά ο ΠΑΟΚ

Με 4-0 συνέτριψε η ομάδα Κ19 του ΠΑΟΚ την αντίστοιχη του Ολυμπιακού...

Η ανδρική ομάδα του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ φαίνεται απίθανο να καταφέρει να διατηρήσει τα σκήπτρα της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως, και με την Κ19 της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία και του Μίροσλαβ Σνάουτσερ πριν λίγες μέρες εξασφάλισαν και μαθηματικά τον τίτλο στο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ έχει 62 βαθμούς, έναντι 54 του δεύτερου Παναθηναϊκού, 51 του τρίτου Άρη και 50 του τέταρτου Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές παραμένουν αήττητοι έχοντας 19 νίκες και 5 ισοπαλίες. Έτσι οδεύουν προς την επανάληψη του περσινού τους κατορθώματος, όταν κατέκτησαν τον τίτλο δίχως να χάσουν ούτε έναν αγώνα. Το σερί κρατάει από τον Δεκέμβριο του 2017! Μάλιστα την περίοδο 2018-2019 συγκέντρωσαν 86 βαθμούς, που είναι ρεκόρ όλων των εποχών για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Σκοπός ύπαρξης των τμημάτων υποδομής είναι η εκμάθηση των νέων ποδοσφαιριστών με τα βασικά του αθλήματος, αλλά και η προώθηση της παραγωγικής διαδικασίας. Το να βγουν με επάρκεια ποδοσφαιριστές που θα επανδρώσουν την πρώτη ομάδα, αλλά και θα ενισχύσουν το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο στο μέλλον. Εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Για παράδειγμα ο πρωταθλητής στην Κ19 επί τρία συναπτά έτη ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμα μπορέσει να προωθήσει το δικό του "αίμα" στην πρώτη ομάδα. Υπάρχουν μεν οι Τσιγγάρας και Μιχαηλίδης, αλλά δίχως σημαντικό ρόλο μέχρι τώρα...

Ο ΠΑΟΚ επιλέγει την τακτική του "δανεισμού". Ενδεικτικό είναι πως από την ομάδα που πήρε το περσινό πρωτάθλημα στην κατηγορία Κ19 βλέπουμε τον Τσαούση, τον Μπαλογιάννη και τον Διαμαντή να έχουν παραχωρηθεί στον ΝΠΣ Βόλο, τον Γαϊτανίδη στον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ οι Μελετίδης και Χατζηστραβός πήγαν στην Α.Ε. Καραϊσκάκης.

Μια προσπάθεια που είχε αποφέρει αποτελέσματα πριν από μερικά χρόνια ήταν αυτή του Ολυμπιακού, που είχε καταφέρει να βγάλει «στον αφρό» μία σειρά παίκτες, όπως οι Ρέτσος, Νικολάου, Μανθάτης, Ανδρούτσος και εσχάτως ο Τσιμίκας.

Θετικό παράδειγμα σ' αυτήν την κατεύθυνση ήταν και το περσινό του Παναθηναϊκού με τα "μωρά του Δώνη", αλλά αυτό έγινε εξ ανάγκης, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των "πρασίνων". Κάποια από αυτά τα παιδιά δείχνουν ικανά για καριέρα σε υψηλό επίπεδο. Το θέμα που προκύπτει σήμερα είναι να μην μπει ή όχι η διοίκηση της ΠΑΕ σε μία άλλη λογική, αφήνοντας πίσω την εμπιστοσύνη στην παραγωγική διαδικασία που επέδειξε τα δύο τελευταία χρόνια...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL