Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι μάλλον άστοχο να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Το καλύτερο θα ήταν ο συναγερμός να λήξει γρήγορα και να επανέλθει η κοινωνική ζωή στην Ευρώπη σε κανονικούς ρυθμούς. Οφείλουμε όμως να είμαστε γενικά προσεκτικοί και προσγειωμένοι.

Ο κορωνοϊός είναι στη χώρα μας. Και είμαστε σε φάση που τα μέτρα θα αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Στη γειτονική Ιταλία πάρθηκαν με καθυστέρηση και βλέπετε τι συμβαίνει. Καλύτερα λοιπόν γρήγορα σκληρά μέτρα, παρά κατόπιν εορτής. Στο πλαίσιο αυτό, και για να περιοριστεί η ταχεία εξάπλωση του ιού, δεν χαλάει ο κόσμος αν πάνε για αργότερα όλες οι αθλητικές συναντήσεις σε όλη την Ευρώπη. Όλα μπορούν να περιμένουν.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία και οι λίγκες οφείλουν να κινηθούν με υπευθυνότητα και με γνώμονα όχι τις διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα, αλλά την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών, των συνοδών και των φιλάθλων. Όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία, ακόμη κι όταν πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που θα γινόταν το καλοκαίρι σε δώδεκα χώρες...

Αυτή η περιπέτεια ίσως κρατήσει μήνες, ίσως και περισσότερο. Όμως αυτή τη στιγμή, που αλλάζουν όλα από μέρα, σε μέρα χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία.

Την τελευταία φορά που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πανδημία ήταν το 2009 με την εξάπλωση του Η1Ν1. Πριν από λίγες ημέρες πήρε την ίδια απόφαση και για τον κορωνοϊό. Το δικό μας ταλαιπωρημένο σύστημα δημόσιας Υγείας δεν έχει τις υποδομές, κυρίως σε εξοπλισμό, ώστε να ανταποκριθεί σε περίπτωση που έχουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Γι' αυτό δεν έχουν το δικαίωμα να αυθαιρετούμε αγνοώντας όσα μας τονίζουν οι επιστήμονες και να λειτουργούμε ανεύθυνα.

Όσα μέτρα και να ληφθούν από την Πολιτεία, αν εμείς τα αγνοούμε, ο κορωνοϊός θα βρίσκεται ανάμεσά μας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL