Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ο κορωναϊός πλήττει τις διοργανώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ο κορωναϊός πλήττει τις διοργανώσεις

Αυτή θα είναι η εικόνα του "Σαν Σίρο" στους προσεχείς αγώνες της Ίντερ και της Μίλαν...

Η εξάπλωση του κορωνοϊού δημιουργεί όλο και περισσότερα προβλήματα στη διεξαγωγή των αθλητικών διοργανώσεων σε όλον τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα.

Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που αναβλήθηκε (ματαιώθηκε) είναι αυτή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Νανζίνγκ της Κίνας από 13 έως 15 Μαρτίου. Στις 30 Ιανουαρίου η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (World Athetics) στην ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε γνωστό πως θα διοργανώσει τους αγώνες στην ίδια πόλη, τον Μάρτιο του 2021. Παράλληλα ευχαρίστησε τις πόλεις που προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν έστω και τελευταία στιγμή τη διοργάνωση, αλλά επέλεξε να μην προχωρήσει στην ανάθεση των αγώνων σε άλλη πόλη, φοβούμενη την εκ νέου αναγκαστική αναβολή τους.

Στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε την Παρασκευή πως οι ομάδες από Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο θα δίνουν -μέχρι νεοτέρας- χωρίς κόσμο τα εντός έδρας παιχνίδια τους. Δύο μέρες νωρίτερα ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, ανακοίνωνε ότι το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας του ποδοσφαίρου της χώρας θα συνεχιστεί κανονικά, ωστόσο, τα ματς θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κορωνοϊός ανέβαλε όλα τα παιχνίδια του World League στο πόλο για τον μήνα Μάρτιο. Έτσι δεν θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου ο αγώνας Γαλλίας - Ελλάδας για την Β' φάση του World League Ανδρών, καθώς επίσης και ο αγώνας Ολλανδίας - Ελλάδας στις 24 Μαρτίου, για τα προκριματικά του World League Γυναικών.

Το Περιστέρι αγωνίσθηκε σε άδειες εξέδρες με τη Χάποελ στην Ιερουσαλήμ για το Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά την ίδια μέρα δεν έγινε το ίδιο στο ματς Μακάμπι - Αναντολού Εφές, παρά την απαγόρευση της ισραηλινής κυβέρνησης. "Εκτιμώ απεριόριστα την ομάδα μπάσκετ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά καταδικάζω το γεγονός ότι δεν ακολούθησαν τις οδηγίες" δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για να συμπληρώσει: "Με αυτό τον τρόπο, βάζουμε πολλούς πολίτες στον κίνδυνο της μόλυνσης. Θα πρέπει να σεβόμαστε τις οδηγίες".

Η κυβέρνηση του Ισραήλ σκέφτεται να απαγορεύσει στη Μπασκόνια να μπει στη χώρα για τον αγώνα με τη Μακάμπι για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, με την "ομάδα του λαού" να σχεδιάζει να παίξει σε άλλη χώρα, εξετάζοντας το σενάριο να αγωνιστεί στο Βελιγράδι ή ακόμη και στην Ελλάδα...

Ακόμη, κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί την Τρίτη ο αγώνας ρεβάνς Βαλένθια - Αταλάντα για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και ο αγώνας Ίντερ - Λουντογκόρετς την Πέμπτη για τους "16" του Γιουρόπα Λιγκ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL