Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ "ΤΟΚΙΟ 2020" / "Γολγοθάς" για τον Λευτέρη Πετρούνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ "ΤΟΚΙΟ 2020" / "Γολγοθάς" για τον Λευτέρη Πετρούνια

Ο "άρχοντας των κρίκων" καλείται να κάνει τρομέρη υπέρβαση για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Τόκιο...

Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει ένα "σίγουρο" μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, αφού οι πιθανότητες συμμετοχής του Λευτέρη Πετρούνια, "χρυσού" ολυμπιονίκη των κρίκων το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, έχουν μειωθεί δραματικά.

Το "κακό" ξεκίνησε με τον τραυματισμό του στον ώμο, που τον άφησε πολλούς μήνες πίσω, καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Στο διάστημα της αποθεραπείας του πραγματοποιήθηκαν τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα στα οποία μετρούσε η βαθμολογία για την πρόκριση στο "Τόκιο 2020", αλλά ο "άρχοντας των κρίκων" δεν πήρε μέρος σε κανένα από αυτά. Υπήρχε η αισιοδοξία πως ο Πετρούνιας θα ανέβαινε στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Στουτγκάρδης, που έδινε τρία "εισιτήρια" για τη μεγάλη διοργάνωση, αλλά εκεί έχασε για πρώτη φορά μετά από τριάμισι χρόνια, καθώς πήρε την τέταρτη θέση.

Για να προκριθεί ο Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς θα έπρεπε, πλέον, να πάρει τουλάχιστον τρεις πρώτες νίκες στα τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα που απέμεναν. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τη δεύτερη θέση με 14.866 βαθμούς, με τον Κινέζο Γιανγκ Λιου, που προηγείται στη βαθμολογία, να νικάει με 15.133 βαθμούς.

Πλέον ο Πετρούνιας πρέπει όχι μόνο να νικήσει και στα τρία επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα (Μελβούρνη, Μπακού, Ντόχα), αλλά να συγκεντρώσει και βαθμολογίες υψηλότερες απ' αυτές του Κινέζου ανταγωνιστή του (15.166 μ.ο.), που έχει ήδη τρεις πρωτιές (στη βαθμολογία μετράνε οι τρεις καλύτερες εμφανίσεις στα Παγκόσμια Κύπελλα) ή, ΕΟΕ να εξασφαλίσει wild card για τον Έλληνα γυμναστή, κάτι πολύ δύσκολο...

Γενικότερα αυτό το διάστημα δεν είναι ό,τι το καλύτερο για την ελληνική γυμναστική, καθώς κανένας αθλητής ή αθλήτρια δεν έχει εξασφαλίσει πρόκριση στους Ολυμπιακούς, όχι μόνο στην ενόργανη, αλλά και στη ρυθμική.

Στην ενόργανη η Αργυρώ Αφράτη δεν μπόρεσε να πάρει ένα από τα 20 "εισιτήρια" του σύνθετου ατομικού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η μοναδική της ελπίδα είναι να κάνει την υπέρβαση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού (30 Απριλίου - 3 Μαϊου), που θα δώσει άλλες δύο προκρίσεις στο σύνθετο ατομικό.

Το ίδιο μικρές είναι και οι πιθανότητες για πρόκριση από τη ρυθμική γυμναστική, που στο Ρίο εκπροσωπήθηκε με τη Βαρβάρα Φίλιου και την Εθνική ανσάμπλ. Η καλύτερη Ελληνίδα Ελένη Κελαϊδίτη δεν κατάφερε να μπει στις 24 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Μπακού, ενώ η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ, "χάλκινη" ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ και πέμπτη στο "Αθήνα 2004", πήρε μόλις την 22η θέση στον κόσμο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL