Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕURO 2020 / Χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕURO 2020 / Χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ δείχνει ικανός να δημιουργήσει και πάλι μια σπουδαία Εθνική ομάδα...

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που έκανε τρεις διαδοχικές νίκες στο φινάλε των προκριματικών του Euro 2020, έδειξε πως, αν ξεκινούσε τώρα η διαδικασία, θα είχε θέση στα τελικά της μεγάλης διοργάνωσης, αλλά ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Και μόνο ότι προκρίθηκε η Φινλανδία με 18 βαθμούς, με την Ελλάδα να τερματίζει τελικά στην τρίτη θέση με 14, δεν χρειάζεται να είσαι... φωστήρας των μαθηματικών για να διαπιστώσεις ότι οι τρεις βαθμοί που χάθηκαν στο 2-3 από την Αρμενία και οι δύο από το 1-1 με το Λιχτενστάιν στο ΟΑΚΑ ήταν αρκετοί στην Εθνική μας για να πάρει αυτή το "εισιτήριο"...

Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν'τ Σιπ έχει ήδη βάλει τη "σφραγίδα" του, καθώς είναι "μπαρουτοκαπνισμένος" στο πιο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Γεννημένος στον Καναδά στις 30 Δεκεμβρίου 1963, είχε αγωνιστεί 41 φορές με την Εθνική Ολλανδίας, με την οποία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 1988 στην Γερμανία, ενώ συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1990 στην Ιταλία. Αγωνίστηκε στον Άγιαξ και στην Τζένοα και με τη φανέλα του 'Άίαντα" κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα, όπως επίσης το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1987 (Αθήνα) και το Κύπελλο UEFA το 1992.

Ως προπονητής, έχει εργαστεί στην Τβέντε, στις ακαδημίες και στην πρώτη ομάδα του Άγιαξ, στην Μέλμπουρν Χαρτ / Μέλμπουρν Σίτι στην Αυστραλία, στη Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό και στην Τσβόλε. Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, ήταν συνεργάτης του Μάρκο Φαν Μπάστεν στην Ολλανδία, όταν συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2008.

Η ποδοσφαιρική "φιλοσοφία" του ομοσπονδιακού τεχνικού φέρει το "αποτύπωμα" του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ, με την υπόδειξη του οποίου ο Τζον Φαν'τ Σιπ προβιβάστηκε από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα του Άγιαξ και αργότερα, όταν ο "θρύλος" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ανέλαβε προπονητής, ο εκλέκτορας της Εθνικής μας ήταν μεταξύ των αρχηγών του Άγιαξ. Η όλη του συμπεριφορά, που αντανακλά και στην απόδοση της Εθνικής (των τριών τελευταίων αγώνων) στον αγωνιστικό χώρο, θυμίζει κάτι και από την εποχή του Ότο Ρεχάγκελ και μας κάνει αισιόδοξους ότι δεν θα υπάρξει άλλη "χαμένη ευκαιρία" και η Ελλάδα θα δώσει το "παρών" στα τελικά του "Μουντιάλ 2020" στο Κατάρ...

* Με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020 εξασφάλισαν 20 ομάδες-χώρες, που είναι: Ιταλία, Αγγλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ουκρανία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Κροατία, Πολωνία, Ρωσία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Τουρκία, Δανία, Αυστρία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία και Ουαλλία. Μένουν μόνο τα πλέι οφ του Nations League τον Μάρτιο, όπου 16 ομάδες θα διεκδικήσουν τα τελευταία τέσσερα "εισιτήρια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL