Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διαφωνίες και αιτήματα για τις εγκαταστάσεις

Τις θέσεις του ΣΕΓΑΣ για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και για άμεσες ενέργειες επίλυσης προβλημάτων που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις για την απρόσκοπτη ολυμπιακή  προετοιμασία των αθλητών, διατυπώνει ο ΣΕΓΑΣ σε επιστολή του στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγένακη.

Για το σχέδιο νόμου αναφέρει:

"Στο άρθρο 47, σχετικά με τον Κανονισμό Αθλημάτων, καταργείται η υποχρέωση του υπουργού να εγκρίνει ή να αναπέμπει έναν κανονισμό μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (ενός μήνα). Αυτό είναι λάθος, καθώς έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αρχή η διοίκηση να ανταποκρίνεται σε αιτήματα των διοικουμένων εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και να μην δημιουργείται ανασφάλεια δικαίου.

Στο άρθρο 49 παρ. 2 καθιερώνεται η αναδρομικότητα στις προβλέψεις του νόμου για περιορισμένο αριθμό θητειών στους προέδρους  και σε εκτελεστικά μέλη Δ.Σ. των αθλητικών ομοσπονδιών.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη λογική της αναδρομικότητας, όχι μόνο γιατί είναι συνταγματικά και νομικά έωλη, αλλά και γιατί  είναι άδικη και πρακτικά βλαπτική για τη λειτουργία των αθλητικών ομοσπονδιών, δεδομένου ότι επιδρά συνολικά και δραστικά και δεν δίνει τον χρόνο σταδιακής ανανέωσης των κορυφαίων στελεχών του αθλητισμού, όπως προέβλεπε ο Νόμος  4603/19".

Όσον αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις ο ΣΕΓΑΣ ζητάει:

* Να προστεθεί στο νομοσχέδιο η ρύθμιση για το ιδιοκτησιακό του κλειστού σταδίου της Παιανίας.

* Να δοθεί για χρήση το ΣΕΦ στον ΣΕΓΑΣ περισσότερο από τη μιάμιση ημέρα που δίνεται τα τελευταία χρόνια.

* Να διασφαλιστεί ότι δεν θα διακοπεί η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, παρά μόνο αφού κατασκευαστούν οι νέες, αντίστοιχες, στο Ελληνικό.

* Να προχωρήσουν οι επισκευές, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του κλειστού προπονητηρίου του ΟΑΚΑ.

* Να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στο Κ1 στο ΟΑΚΑ.

* Να κατασκευαστεί το προπονητήριο  ρίψεων στην έκταση της ΓΓΑ στους Θρακομακεδόνες.

* Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η κατασκευή ελαστικού τάπητα στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις