Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Γ. Μπουρνούς: Δεν περιμένουμε κάποια... δημοκρατική έκρηξη από τον Λ. Αυγενάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπουρνούς: Δεν περιμένουμε κάποια... δημοκρατική έκρηξη από τον Λ. Αυγενάκη

Λίγες ώρες μετά την συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο των επαφών ενόψει της κατάθεσης του αθλητικού νομοσχεδίου, ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς μίλησε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται να συναινέσει στο «ξήλωμα» του νόμου Βασιλειάδη.

«Πρόκειται για διερευνητικές επαφές του υφυπουργού όσον αφορά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, την άλλη εβδομάδα πιθανότατα έρχεται το νομοσχέδιο στην επιτροπή προς συζήτηση», είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Τοποθετήθηκα με βάσει τις μέχρι τώρα δικές μας πολιτικές αλλά και τις αποφάσεις για το συγκεκριμένο, υπάρχουν τρία σκέλη στο αθλητικό νομοσχέδιο, το πρώτο είναι η σύμβαση Macolin για την χειραγώγηση των αγώνων, όπου εκεί επί της αρχής δεν έχει κανείς λόγο να διαφωνήσει. Το δεύτερο έχει να κάνει με τις διατάξεις για την καταπολέμηση της βίας όπου εκεί από την πλευρά μας υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί όσον την συλλογή προσωπικών δεδομένων, πάντως αν θέλετε προσωπική άποψη όσες κάμερες και να μπουν σε ένα γήπεδο αν δεν υπάρχει η πολιτική και η επιχειρησιακή βούληση θα έχουμε για πάντα επεισόδια.

Το τρίτο κεφάλαιο του νομοσχεδίου είναι η κατάργηση όλων των διατάξεων του νόμου Βασιλειάδη όσον αφορά στις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών. Είναι η απλή αναλογική που ήταν μια τομή, ήταν η ποσόστωση φύλλου και το ποσοστό σταυροδοσίας, επί της ουσίας ξηλώνει όλο αυτό το δημοκρατικό κεκτημένο που περάσαμε με το 4603/19. Αναστέλλονται όλα αυτά τα άρθρα και στη συνέχεια θα έρθει πιο ολοκληρωμένος αθλητικός νόμος όπου θα μάθουμε από τη Νέα Δημοκρατία και τι έχει στο μυαλό της για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στις ομοσπονδίες. Δεν περιμένουμε κάποια δημοκρατική… έκρηξη από την πλευρά της νέας ηγεσίας, δεν ακυρώνει την απλή αναλογική γιατί την βρίσκει πολύ συντηρητική και θα πάμε σε αμεσοδημοκρατικές μεθόδους, θα πάμε σίγουρα σε πολύ πιο συγκεντρωτικά μοντέλα  όπως είχαμε πριν τον νόμο Βασιλειάδη. Τώρα οι ακριβείς λεπτομέρειες δεν μας έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Φυσικό είναι από μια νέα κυβέρνηση να προσπαθεί να εκμαιεύσει συναίνεση. Το ζήτημα είναι για μας είναι αδύνατον να συναινέσουμε στο ξήλωμα ενός αθλητικού νόμου που θεωρούμε ότι έφερε εκδημοκρατισμό στις αθλητικές ομοσπονδίες. Αυτό είναι σαφές και το διευκρίνισα στον υπουργό ότι δεν μπορεί να περιμένει συναίνεση σ αυτό το κομμάτι».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/695908337&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL