Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
ΣΤΙΒΟΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ / "Λάμπει" και εκτός αγωνιστικού χώρου!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΙΒΟΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ / "Λάμπει" και εκτός αγωνιστικού χώρου!

Η Κατερίνα Στεφανίδη αναδεικνύεται μια από τις πιο σταθερές αθλήτριες σε υψηλό επίπεδο στον παγκόσμιο αθλητισμό, αν λάβουμε υπ' όψη τα κατορθώματά της την τελευταία τετραετία, αλλά και τη νέα επιτυχία της, να κατακτήσει για τέταρτη διαδοχική χρονιά τη σειρά των "Ντάιμοντ Λιγκ" της IAAF.

H Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ, αν και μπήκε στον τελικό των Βρυξελλών με την πέμπτη καλύτερη φετινή επίδοση, ξεπέρασε όλες τις ανταγωνίστριές της, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια όλα τα ύψη μέχρι και το 4.83μ., άλμα με το οποίο πήρε τη νίκη-τίτλο, ισοφαρίζοντας το φετινό της ρεκόρ από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας.

Η Κατερίνα πέτυχε "ιστορικό ρεκόρ" στο αγώνισμα, καθώς έγινε η πρώτη άλτρια του επί κοντώ με τέσσερις διαδοχικές νίκες στη σειρά των "Ντάιμοντ Λιγκ", ξεπερνώντας το προηγούμενο κατόρθωμα της Γερμανίδας Σίλκε Σπίγκελμπουργκ, νικήτριας το 2011, 2012 και το 2013, που πολλοί θεωρούσαν "ακατάρριπτο". Αλλά "ρεκόρ" σημειώθηκε και για την Ελλάδα, που έκανε πέντε τις διαδοχικές κατακτήσεις του "διαμαντιού" στο επί κοντώ γυναικών, μετά και την πρωτιά της Νικόλ Κυριακοπούλου το 2015.

Στο τέλος του μήνα η Στεφανίδη καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην Ντόχα του Κατάρ. Τις ίδιες μέρες, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια θα διεκδικήσει την πρώτη της επιτυχία και εκτός τερέν ζητώντας την ψήφο των συναθλητών της για να τους εκπροσωπήσει στην Επιτροπή Αθλητών της ΙΑΑF.

Mε την προσωπικότητά της εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων η Κατερίνα Στεφανίδη έχει κερδίσει την εκτίμηση της διεθνούς κοινότητας του στίβου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου (ΕΑΑ) την όρισε πρέσβειρα της συνάντησης Ευρώπης - ΗΠΑ, που έγινε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Να σημειωθεί ότι μια ενέργειά της στον τελικό του Ντάιμοντ Λιγκ έκανε τον γύρο του κόσμου, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το άλμα επί κοντώ, τραυματίστηκε στον δρόμο των 400 μέτρων η Αμερικανίδα Σακίμα Γουίμπλεϊ και η Ελληνίδα επικοντίστρια, άφησε τον αγώνα της και πήγε κοντά της για να τη βοηθήσει!

Με αυτές τις περγαμηνές, η Κατερίνα Στεφανίδη προτείνεται ομόφωνα και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να διεκδικήσει του χρόνου στο Τόκιο και μια θέση στην Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ. Αν τα καταφέρει, θα γίνει αυτόματα και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για 8 χρόνια...

Η μορφή της Κατερίνας Στεφανίδη κοσμούσε τις αφίσες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου όλο το προηγούμενο διάστημα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL