Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / Για την Επιτροπή Αθλητών η Κατερίνα Στεφανίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / Για την Επιτροπή Αθλητών η Κατερίνα Στεφανίδη

Βλέψεις για διακρίσεις και εκτός αγωνιστικών χώρων έχει η "χρυσή" μας Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ...

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε την ολυμπιονίκη του στίβου Κατερίνα Στεφανίδη ως υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η εκλογή των τεσσάρων νέων μελών της Επιτροπής Αθλητών θα γίνει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με όλους τους αθλητές που θα πάρουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση να έχουν δικαίωμα ψήφου. Η θητεία των νέων μελών της Επιτροπής είναι οκταετής, έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028, και με την εκλογή τους γίνονται παράλληλα και μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Την απόφαση για την υποψηφιότητα της Κατερίνας Στεφανίδη πήρε η Επιτροπή Αθλητών της ΕΟΕ και την επικύρωσε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος δήλωσε σχετικά: "Με μεγάλη χαρά προτείναμε την Κατερίνα Στεφανίδη ως υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ. Εκτός από σπουδαία αθλήτρια με χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχει εξαιρετικό χαρακτήρα και ήθος, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους συναθλητές της, γεγονός που την καθιστά ιδανική υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών. Αν υπολογίσουμε ότι είναι αθλήτρια του στίβου, που είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι πιθανότητες εκλογής της είναι ιδιαίτερα αυξημένες, κάτι που θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία και για την Ελλάδα, καθώς θα αποκτήσει έτσι και δεύτερο μέλος στη ΔΟΕ".

Να σημειωθεί ότι η Κατερίνα Στεφανίδη είναι και υποψήφια για τις έξι διαθέσιμες θέσεις στην Επιτροπή Αθλητών της IAAF. Όλοι οι αθλητές που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητισμού της IAAF στην Ντόχα θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου. Η Επιτροπή Αθλητών αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ αθλητών και IAAF εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι ένα από τα αγαπημένα "παιδιά" του παγκόσμιου στίβου και οι διεθνείς συνομοσπονδίες IAAF και ΕΑΑ "επενδύουν" στην προσωπικότητά της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου (EAA) την επέλεξε ως πρέσβειρα της συνάντησης Ευρώπης - ΗΠΑ που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο Μινσκ. Οι άλλοι δύο αθλητές που όρισε η EAA ήταν η "ανίκητη" Ρωσίδα άλτρια του ύψους Μαρία Λασίτσκενε, που αγωνίζεται ως "ανεξάρτητη", και ο Αζέρος σπρίντερ των 200 μέτρων Ραμίλ Γκουλίεφ, που εκπροσωπεί τα τελευταία χρόνια την Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL