Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / Για επανάληψη του έπους της Σαϊτάμα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / Για επανάληψη του έπους της Σαϊτάμα!

Οι παίκτες της Εθνικλης μας ομάδας πανηγυρίζουν τη νίκη επί των ΗΑΠ το 2006. Ανάμεσα τους ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που βρίσκεται και τώρα στη 12άδα...

Τον άθλο της Σαϊτάμα, όπου η Εθνική μας νίκησε την αντίστοιχη των ΗΠΑ με 101-95 και πήρε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006, καλούνται να επαναλάβουν σήμερα στη Σενζέν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει (3.30 μ.μ.) την ομάδα των ΗΠΑ και χρειάζεται τη νίκη για να μείνει "ζωντανή" στο κυνήγι της πρόκρισης στην οκτάδα.

Νωρίτερα (11 π.μ.) στον άλλο αγώνα του ομίλου μας η Τσεχία θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία. Αν η Τσεχία νικήσει τη Βραζιλία, η Ελλάδα έχει περιθώριο ήττας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε διαφορετική περίπτωση ο σημερινός αγώνας θα είναι "χωρίς αύριο", καθώς η Βραζιλία θα φθάσει τις τέσσερις νίκες και υστερούμε σε περίπτωση ισοβαθμίας λόγω της ήττας στο μεταξύ μας παιχνίδι.

"Ξεκινάμε ένα νέο τουρνουά και θέλουμε να πάρουμε πίσω το αβαντάζ που χάσαμε στο ματς με τη Βραζιλία. Ήμασταν έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα δύσκολα. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας για ένα ημίχρονο και το πληρώσαμε. Πιστεύω, πήραμε το μάθημά μας και να μην το ξαναβρούμε μπροστά μας. Στόχος μας να πάρουμε τα δύο παιχνίδια, μία μεγάλη νίκη με ΗΠΑ και με την Τσεχία, που είναι σοβαρή ομάδα" δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος και συνέχισε:

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πάρα πολύ καλούς παίκτες και κορυφαίο προπονητή. Έχουν κάποιες αδυναμίες σε σχέση με το ευρωπαϊκό παιχνίδι που παίζουν οι ομάδες που θα βρουν απέναντί τους. Υπάρχουν κάποιες μορφές άμυνας που δεν είναι συνηθισμένες στο ΝΒΑ. Πρέπει να μπορέσεις να τους προβληματίσεις και να τους αποσυντονίσεις για να πάρεις το κατάλληλο αποτέλεσμα. Κάπως έτσι θα κινηθούμε κι εμείς".

Προφανώς η Εθνική μας θα χρησιμοποιήσει άμυνες "ζώνης", στις οποίες δεν είναι συνηθισμένοι οι παίκτες στο αμερικανικό μπάσκετ. Ο σημερινός αγώνας είναι μια πρόκληση και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς έχει να αντιμετωπίσει γνώριμους παίκτες, όπως τους συμπαίκτες του στους Μιλγουόκι Μπακς, Κρις Μίντελντον και Μπρουκ Λόπεζ. Να σημειωθεί ότι από το 2006 και την ήττα από την Εθνική μας έχουν να χάσουν οι ΗΠΑ σε επίσημη διοργάνωση!

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του τριημέρου:

Σήμερα: 10.30 π.μ. Νέα Ζηλανδία - Ιαπωνία, 11 π.μ. Αυστραλία - Δομινικανική Δημοκρατία, Καναδάς - Ιορδανία, 11.30 π.μ. Τσεχία - Βραζίλια, 2.30 μ.μ. Τουρκία - Μαυροβούνιο, 3 μ.μ. Γαλλία - Λιθουανία, Γερμανία - Σενεγάλη, 3.30 μ.μ. ΗΠΑ - Ελλάδα.

Αύριο Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου: 11 π.μ. Βενεζουέλα - Ρωσία, Ακτή Ελεφαντοστού - Νότια Κορέα, 11.30 π.μ. Πουέρτο Ρίκο - Ιταλία, 3 μ.μ. Πολωνία - Αργεντινή, Κίνα - Νιγηρία, Ιράν - Φιλιππίνες, 3.30 μ.μ. Ισπανία - Σερβία.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου: 10.30 π.μ. Ιαπωνία - Μαυροβούνιο, 11 π.μ. Λιθουανία - Δομινικανική Δημοκρατία, Ιορδανία - Σενεγάλη, 11.30 π.μ. Τσεχία - Ελλάδα, 2.30 μ.μ. Τουρκία - Νέα Ζηλανδία, 3 μ.μ. Γαλλία - Αυστραλία, Γερμανία - Καναδάς, 3.30 μ.μ. ΗΠΑ - Βραζιλία.

* Στους χθεσινούς πρώτους αγώνες της β' φάσης είχαμε τα αποτελέσματα: Πολωνία - Ρωσία 79-74, Νιγηρία - Ακτή Ελεφαντοστού 83-66, Ιράν - Ανγκόλα 71-64, Σερβία - Πουέρτο Ρίκο 90-47. Πολωνία και Σερβία έφθασαν τις 4 νίκες και πήραν ήδη το "εισιτήριο" για τις "8" της διοργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL