Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μεγάλη διοργάνωση στην Παμβώτιδα

Με 23 κωπηλάτες η ελληνική ομάδα...

Με 23 αθλητές (13 άνδρες και 10 γυναίκες) θα αγωνιστεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ23, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων. Στη μεγάλη διοργάνωση θα λάβουν μέρος 30 χώρες, με συνολικά 192 πληρώματα, από τα οποία δέκα στην οκτάκωπο. Τη μεγαλύτερη αποστολή, με συνολικά 70 κωπηλάτες, έχει η Γερμανία και ακολουθούν η Ρουμανία με 63 και η Ρωσία με 50 αθλητές.

Η ελληνική ομάδα θα πάρει μέρος στα 11 από τα 22 αγωνίσματα με στόχο να ξεπεράσει την περσινή εξαιρετική συγκομιδή στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό του Μπρεστ της Λευκορωσίας, όπου κατέκτησε επτά μετάλλια, εκ των οποίων πέντε χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.

Από την περσινή ομάδα αγωνίζονται ξανά το πλήρωμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου των κοριτσιών με τις Μ. Κυρίδου - Χ. Μπούρμπου, που είχαν κατακτήσει το χρυσό, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, που επίσης είχε πάρει το χρυσό (μαζί με τον Γιάννη Μαρόκο στη δίκωπο άνευ), ο Στέφανος Ντούσκος, που είχε αναδειχθεί "χρυσός" πρωταθλητής Ευρώπης (με τον Χρήστο Στεργιάκα στο διπλό), ο Πέτρος Γκαϊδατζής "χρυσός" στο διπλό ελαφρύ (μαζί με τον Νίνο Νικολαΐδη), η Αννέτα Κυρίδου "ασημένια" στο διπλό με τη Δήμητρα Τσαμοπούλου και ο Γιάννης Καλανδαρίδης, που ήταν "χάλκινος" στη δίκωπο (με τον Σπύρο Καλέντζη).

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο