Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Σε πολύ «καλό φεγγάρι» ο Ολυμπιακός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Σε πολύ «καλό φεγγάρι» ο Ολυμπιακός

Το εκκωφαντικό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού επί της Κράσνονταρ την Τετάρτη ευλόγως δημιούργησε ντόρο. Όμως, πέρα από το εντυπωσιακό του πράγματος, αυτό το 4-0 σηματοδοτεί μια σχεδόν σίγουρη πρόκριση, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει στην κυριολεξία να «αυτοκτονήσουν» για να μείνουν έξω από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, προκύπτουν πολλές ακόμα παράμετροι.

Τα οφέλη της διαφαινόμενης πρόκρισης είναι πολλά. Πρώτα από όλα, τα έσοδα που θα μπουν στο ταμείο του Ολυμπιακού και θα μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μετά, είναι οι βραδιές σε υψηλό επίπεδο που ενισχύουν το πρεστίζ του συλλόγου και επαναφέρουν στις μνήμες τις πετυχημένες ευρωπαϊκές παρουσίες στο πρώτο μισό της τρέχουσας δεκαετίας.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει φυσικά και η προοπτική των περαιτέρω αγωνιστικών επιτυχιών, που θα ενισχύσουν και τη βαθμολογική συγκομιδή των Πειραιωτών. Άρα, που εν δυνάμει θα διευκολύνουν μελλοντικές κληρώσεις, αυξάνοντας τις πιθανότητες για νέες καλές πορείες.

Το περσινό καλοκαίρι η διοίκηση του Ολυμπιακού έδιωξε πολλούς ποδοσφαιριστές από την ομάδα που την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 απέτυχε σε όποιο θεσμό συμμετείχε. Ανέθεσε την τεχνική ηγεσία στον Πορτογάλο Πέδρο Μαρτίνς, προσδοκώντας σε ουσιαστική αλλαγή εικόνας. Πέρυσι, τέτοια εποχή, ήρθε η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ τον Δεκέμβριο πέρασε και στους 32.

Στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός ανέβηκε μία θέση, αφού από τρίτος (πρόπερσι) τερμάτισε δεύτερος. Στο Κύπελλο Ελλάδας σημειώθηκε μια παταγώδης αποτυχία, ο εντός έδρας αποκλεισμός από τη Λαμία. Παρ’ όλα αυτά, ο κόσμος έδειξε εμπιστοσύνη στην ομάδα. Στους τελευταίους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο γήπεδο σημειώθηκε μεγάλη προσέλευση, παρότι δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το ποδόσφαιρο που έπαιζε σε τακτικά χρονικά διαστήματα η ομάδα του Μαρτίνς άρεσε και παρά τις όποιες αδυναμίες η χρονιά έκλεισε σε σχετικά καλό κλίμα.

Το γεγονός πως ο προπονητής παρέμεινε και φέτος, άρα δεν χρειάζεται διάστημα προσαρμογής, ήταν εξαρχής ένα ατού. Με βάση την εικόνα και τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στους φετινούς προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» αξιοποίησαν στο έπακρο και αυτό το στοιχείο.

Γενικώς, καθώς πια απομένουν μόλις ενενήντα αγωνιστικά λεπτά στα οποία ο Ολυμπιακός καλείται να είναι απλώς σοβαρός για να είναι στους ομίλους, εύλογα θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ «καλό φεγγάρι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL