Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΛΑΤ / ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΛΑΤ: Mαχητής μέσα και έξω από τα γήπεδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΛΑΤ / ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΛΑΤ: Mαχητής μέσα και έξω από τα γήπεδα

Έντονα συναισθήματα συγκίνησης προκάλεσε η δημόσια ανακοίνωση στην οποία προέβη τη Δευτέρα ο προπονητής του μπασκετικού Ολυμπιακού και στην οποία ανακοίνωσε πως πάσχει από μια ασθένεια που ονομάζεται Πρωτοπαθής Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση. Πρόκειται για ένα αυτοάνοσο νόσημα, που επηρεάζει με πολλούς τρόπους την καθημερινότητα του ανθρώπου που πάσχει από αυτό.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος, η διάγνωση έγινε λίγους μήνες πριν. Μετά το αρχικό σοκ που του προκάλεσε αυτή η εξέλιξη, ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε να παλέψει και να μην παραδοθεί, δίνοντας έτσι το παράδειγμα για όλους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κάποια δυσχερή θέση. Ήδη έχει ξεκινήσει ειδική αγωγή ενδυνάμωσης και ισορροπίας μαζί με κολύμβηση και υδρόβιες ασκήσεις.

Στη συγκλονιστική του επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχει σημασία το γιατί, αλλά το μετά. Εξάλλου, όπως ο ίδιος ζητάει σαν προπονητής από τους άλλους πράγματα, όπως για παράδειγμα το να δίνουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, έτσι θεωρεί πια πως το ίδιο πρέπει να ζητά και από τον εαυτό του για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας που έχει.

Στο τέλος της επιστολής του είναι συγκλονιστικός, λέγοντας κατά λέξη τα εξής: «Η κατάστασή μου δεν είναι πικνίκ, αλλά πολλοί περνούν δυσκολότερα. Είναι ευθύνη μου να αποτελέσω παράδειγμα για όλους να συνεχίσουν τη ζωή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και ποτέ, ποτέ, μα ποτέ, να μην παραδίδονται ή να μην εγκαταλείπουν». Μέσα από όλα αυτά βγαίνει πολύ εύκολα το συμπέρασμα πως πρόκειται για έναν μαχητή μέσα και έξω από τα γήπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL