Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Mία πρόκριση και ένας αξιοπρεπής αποκλεισμός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Mία πρόκριση και ένας αξιοπρεπής αποκλεισμός

Το βράδυ της Τρίτης οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ έδωσαν τις μάχες τους με σκοπό να προκριθούν στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο τελικός απολογισμός ήταν μία πρόκριση και ένας αποκλεισμός. H ομάδα που προκρίθηκε ήταν ο περσινός δευτεραθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός, η ομάδα που αποκλείστηκε και θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ είναι ο περσινός πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς κράτησε το μηδέν για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα στους φετινούς προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, νίκησε για δεύτερη φορά την Μπασακσεχίρ, συμπλήρωσε τρεις νίκες σε τέσσερις μέχρι τώρα αγώνες στην Ευρώπη και είναι αυτοδικαίως στα πλέι οφ της διοργάνωσης διεκδικώντας την επιστροφή του στους ομίλους της.

Το τελικό 2-0 υπέρ των Πειραιωτών στο «Γ. Καραϊσκάκης» διαμόρφωσαν ο Σεμέδο στο 55ο λεπτό και ο Βαλμπουενά στο 78ο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ήταν, πάντως, μία δύσκολη βραδιά για τους «ερυθρόλευκους», καθώς η Μπασακσεχίρ ήταν απειλητική και χρειάστηκε αρκετές φορές να επέμβει ο Σα για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να αποφύγει περιπέτειες.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε τη μάχη του στο Άμστερνταμ με μεγάλη αξιοπρέπεια, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε παρότι η πρόκριση έμεινε ανοιχτή μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Προηγήθηκε, μάλιστα, με 0-1, δημιουργώντας έντονες προσδοκίες και δείχνοντας ικανός για μία πολύ σπουδαία πρόκριση. Όμως, με καταλυτική την αρωγή και της «άσπρης βούλας», αφού ο Άγιαξ εκτέλεσε τρία πέναλτι ευστοχώντας στα δύο, οι Ολλανδοί έκαναν την ανατροπή, νίκησαν με 3-2 και συνεχίζουν αυτοί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πλέον θα συνεχίσει τη φετινή της ευρωπαϊκή προσπάθεια στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Μπορεί να αποκλείστηκε, αλλά το έκανε με το κεφάλι ψηλά και μπορεί να ατενίζει τις επόμενες υποχρεώσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη με αρκετή αισιοδοξία. Εξάλλου το να βάζει κάποιος αυτή την εποχή τέσσερα γκολ σε δύο αγώνες στον Άγιαξ και να τον απειλεί με αποκλεισμό έως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δεν είναι κάτι αμελητέο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL