Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / Τα "παραμύθια" γίνονται πραγματικότητα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / Τα "παραμύθια" γίνονται πραγματικότητα!

"Όταν ήμουν μικρός, ήταν παραμύθι να παίξουμε όλα τα αδέλφια στην Εθνική. Τώρα νομίζω ότι είναι εφικτό. Όταν μεγαλώσει ο Άλεξ, πιστεύω θα είμαστε και οι τέσσερις στην Εθνική και θέλουμε να κερδίσουμε ένα μετάλλιο για την Ελλάδα" είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ο Κώστας Αντετοκούνμπο και πλέον το "παραμύθι" έχει γίνει πραγματικότητα κατά τα τρία τέταρτα!

Ο μικρός αδελφός των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο θα συμμετάσχει στη προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Μουντομπάσκετ της Κίνας, καθώς έχει συμπεριληφθεί στην προεπιλογή του Θανάση Σκουρτόπουλου. Στις 24 Ιουλίου θα είναι παρών στο προσκλητήριο, αλλά αυτήν την περίοδο βρίσκεται στις ΗΠΑ και παίρνει μέρος στο Summer League με την ομάδα του, τους Ντάλας Μάβερικς. Μάλιστα σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ανακοίνωσε όλο χαρά ότι έχει αυξήσει τη μυική του μάζα κατά 7 κιλά, πράγμα πολύ σημαντικό για έναν παίκτη ύψους 2.08μ., που προορίζεται να παίξει σέντερ και στην Εθνική μας ομάδα.

Ο Κώστας Εντουμπουίσι Αντετοκούνμπο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1997 στα Σεπόλια κι έκανε κι αυτός τα πρώτα μπασκετικά του βήματα στον Φιλαθλητικό Ζωγράφου. Όταν ο αδελφός του Γιάννης μπήκε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ το 2013, αναγκάστηκε να αποκτήσει διαβατήριο της Νιγηρίας για να πάρει βίζα και να ταξιδέψει μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια στις ΗΠΑ, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς είχε "φροντίσει" μόνο για τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του.

Ελληνικό διαβατήριο απέκτησε το 2016 με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια χρονιά αγωνίσθηκε με την Εθνική ομάδα Νέων στη Β' κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Σ' έκεινο το τουρνουά η Εθνική μας είχε πάρει την τρίτη θέση και ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε μικρή σχετικά συμμετοχή με μέσο όρο 1,3 πόντους, 1,8 ριμπάουντ και 0,3 ασίστ.

Πέρσι επιλέχθηκε στην 60ή θέση των ντραφτ του NBA από τους Φιλαδέλφεια 76ερς και στη συνέχεια τα δικαιώματά του παραχωρήθηκαν στους Ντάλας Μάβερικς. Έκανε ντεμπούτο στο NBA στις 20 Μαρτίου 2019, στην ήττα της ομάδας του με 118-126 από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Ήταν να αγωνιστεί και πέρσι με την Εθνική Νέων στο Ευρωμπάσκετ του Ηρακλείου, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός στο πόδι δεν του το επέτρεψε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL