Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
EΛΛΑΔΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Αλλεπάλληλα ανησυχητικά σημάδια...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

EΛΛΑΔΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Αλλεπάλληλα ανησυχητικά σημάδια...

AEK και Φοίνικας Σύρου δυσκολεύονται να αγωνιστούν στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ...

Tις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν ετερόκλητα γεγονότα, που δείχνουν ανησυχητικά σημάδια για τον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό. Και αυτά τα γεγονότα αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά επεκτείνονται και σε άλλα αθλήματα, όπως το μπάσκετ και το βόλεϊ.

Στο Δ.Σ. της ΕΣΑΠ, που είναι η διοργανώτρια αρχή της πρώτης στην ιεραρχία κατηγορίας του εγχώριου βόλεϊ, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου ζήτησε να καταργηθεί ο επαγγελματικός χαρακτήρας της κατηγορίας και να γίνει ερασιτεχνική, όπως συμβαίνει π.χ. στο πόλο και στο χάντμπολ.

Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΑΠ, που είναι το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών του βόλεϊ: "Όποιος κύριος Αλεξίου προωθεί σχέδια διάλυσης της επαγγελματικής λίγκας για να επιβιώσουν ανίκανοι παράγοντες και να πεθάνει οριστικά το βόλεϊ, θα μας βρει απέναντί του. Και εμάς και τα χρέη προς εμάς. Μην ονειρεύεστε παραγραφές. Αν η σημερινή τοποθέτηση Αλεξίου είναι πρόλογος για ένα σχέδιο ντροπής, απαξίωσης και διάλυσης, η μεταξύ μας μάχη έχει μόλις αρχίσει...».

Όλα αυτά, ενώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης βρίσκεται κοντά στο να αποχωρήσει από το επόμενο πρωτάθλημα, ενώ κι άλλες ομάδες, όπως ο Φοίνικας Σύρου, δυσκολεύονται να συμμετάσχουν τη νέα χρονιά στη Βόλεϊ Λιγκ.

Την ίδια ώρα, στο μπάσκετ, ο Χολαργός αποσύρεται από τη Μπάσκετ Λιγκ και φέρεται να δίνει το ΑΦΜ του στο Λαύριο, μετά από μία μόλις χρονιά παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία, όπου μάλιστα στο αγωνιστικό κομμάτι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, αφού τερμάτισε στην οκτάδα και στα πλέι οφ δυσκόλεψε πολύ την ΑΕΚ. Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ίδια την ΚΑΕ Χολαργός επιβεβαιώθηκε το γεγονός της αναζήτησης ομάδας που θα αγοράσει το ΑΦΜ, αλλά διαψεύστηκε πως έχει ήδη επέλθει συμφωνία με κάποια συγκεκριμένη...

Στο ίδιο άθλημα ο Παναθλητικός Συκεών αποφάσισε να μην αγωνιστεί στην Α1 μπάσκετ γυναικών και να παραμείνει στην Α2, στέλνοντας σχετικό αίτημα στην ΕΟΚ, "λόγω οικονομικών δυσκολιών".

Και στο ποδόσφαιρο, όμως, έχει προκύψει ένα ζήτημα για το αν τελικά ο "νεοφώτιστος" ΝΠΣ Βόλου θα συμμετάσχει στη νέα Σούπερ Λιγκ ή θα πουλήσει το ΑΦΜ του. Έχουν ήδη γίνει διαπραγματεύσεις με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που μέχρι στιγμής δεν καρποφόρησαν, ενώ και ο Απόλλωνας Σμύρνης έχει δείξει ενδιαφέρον. Σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης του Ηρακλή Τομ Παπαδόπουλος ανέφερε πως είναι η καλύτερη λύση για τον Ηρακλή να αγοράσει το ΑΦΜ της ομάδας του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, από το να ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια από τις μικρότερες κατηγορίες. Προσθέτοντας πως αυτή η συναλλαγή θα γίνει αργά ή γρήγορα, αφού σύμφωνα με τον Μπέο "στον Βόλο δεν χωράνε τρεις ομάδες", με τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη Νέας Ιωνίας να έχουν τη μερίδα του λέοντος στην προτίμηση των φιλάθλων της πόλης...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL