Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βλέποντας μέσα από τη λούπα

Παιδικό Θέατρο * Το Θέατρο Τέχνης είναι σημείο αναφοράς για το θέατρο που εστιάζει στα παιδιά και τους εφήβους και στην έκτακτη μετα-παραστασιακή συνθήκη που ζούμε. Το θέατρο είναι ανθεκτικό, έχει την ευφυΐα να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε εποχής. Αν μη τι άλλο, η θεωρία του Δαρβίνου είναι με το μέρος του

«Η τέχνη ας σκεφτεί τι την κάνει αναγκαία»

Κυριακή Σπανού, σκηνοθέτις και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας: "Η παγκόσμια κατάσταση μας φέρνει μπροστά σε μια νέα Μεταφυσική μια και πρέπει να σχετιστούμε με το αόρατο, το άυλο και το εικονικό. Αυτά είναι προκλήσεις που ποντάρουν στον φόβο και στη σύγχυση, άρα βάλλεται η συνύπαρξη και από τις απαντήσεις μας θα εξαρτηθεί ο πολιτισμός αυτού του αιώνα"

Κάτια Γέρου: "Το να βλέπεις τη γελοιότητα των πραγμάτων σημαίνει ότι παύεις να φοβάσαι"

«Έβαλα έναν φανταστικό χαρακτήρα να με ξυπνήσει και να μου φωνάξει στο αυτί» μας λέει η ηθοποιός για το «Stand up tragedy», το έργο που έγραψε και ερμηνεύει σε σκηνοθεσία Κυριάκου Κατζουράκη στον δεύτερο όροφο του Artiria Athens - performing arts lab από την Παρασκευή 6 Μαρτίου

Η απώλεια είναι μια απλή ιστορία

Στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην αίθουσα του πρώτου ορόφου, εκεί που σε παλιότερες εποχές φιλοξενούνταν οι εκδηλώσεις της αστικής τάξης, συχνά εξ αφορμής των παραστάσεων, φιλοξενείται η παράσταση για παιδιά «Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι» του Μάικ Κένι, σε σκηνοθεσία Μάρθας Κλουκίνα.

Σάββας Στρούμπος: Ένα έργο τέχνης μπορεί να εμφυσήσει τη σπίθα για ζωή

Μελετά, ερευνά, επιμένει, δοκιμάζει, πειραματίζεται, συνδυάζει, κοπιάζει, συναντά νέα υλικά, αναδεικνύει καινούργια και προτείνει έναν άλλο τρόπο σκηνικής ανάγνωσης και αφήγησης του Σάμουελ Μπέκετ και του έργου του «Ευτυχισμένες μέρες», θέτοντας το ερώτημα τι σηματοδοτεί για εμάς σήμερα.

Όταν "Ο επιθεωρητής" συναντά την "Υβόννη"

Δωρεάν προσκλήσεις για την παράσταση "Επιθεωρητής" του Γκόγκολ στο θέατρο Άλφα, και δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση "Υβόννη" του Βίτολντ Γκομπρόβιτς, στο Μπάγκειον, προσφορά για τους αναγνώστες της "Αυγής"


Ραδιόφωνο