Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε ο ζωγράφος Άλκης Πιερράκος - Συλλυπητήρια της Λ. Κονιόρδου

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 97 ετών, πέθανε χτες το βράδυ ο γνωστός ζωγράφος, Άλκης Πιερράκος. Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, μετέφερε...

Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο και... εμπνέουν τους δημιουργούς

«Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί - 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση» στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης *«Το αίσθημα της επανάστασης και της ουτοπίας εμπνέει και καθοδηγεί τους δημιουργούς» *«Τα έργα καταγράφουν όλους τους επαναστατικούς πειραματισμούς»

Πέθανε ο σερ Χάουαρντ Χότζκιν

Έργα του σερ Χάουαρντ Χότζκιν φιλοξενούνται σε πολλά μουσεία και πινακοθήκες ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανικού Μουσείου, της Πινακοθήκης Τέιτ και του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Η πρώτη του έκθεση έγινε το 1962 στο Λονδίνο και από την αρχή της καλλιτεχνικής του καριέρας φάνηκε πόσο ταλαντούχος ήταν.

Τα Μαστιχοχώρια του Βογιατζή στο Μιλάνο

Πρόκειται για 15 φωτογραφίες από τη συλλογή «Εσωτερικός κόσμος - Μαστιχοχώρια». Οι διοργανωτές της έκθεσης μιλούν για εικόνες σεμνές, ανεπιτήδευτες, σαν λαϊκές ζωγραφιές με συνταρακτικά χρώματα και εκπληκτικές λεπτομέρειες που δημιουργούν μια συγκινητική ατμόσφαιρα.

Εικαστική εγκατάσταση σύγχρονης τέχνης του Adrian Villar Rojas, στον κήπο του Αστεροσκοπείου

Το ελληνικό κοινό γνώρισε τον Adrian Villar Rojas το 2014 με την έκθεση «A thousand doors» που πραγματοποιήθηκε στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών

Βενιζέλου: Ένας σταθμός με ανοιχτό αρχαιολογικό χώρο

Το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων φάνηκε και χθες, αφού η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου και έγινε η παρουσίαση, ήταν γεμάτη με κόσμο που πάλεψε και πίεσε για να μην επικρατήσει η λογική της απομάκρυνσής των αρχαιοτήτων από το σημείο όπου αποκαλύφθηκαν.


Ραδιόφωνο