Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο ΚΘΒΕ ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Γιάννης Αναστασάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το πολύπλευρο καλλιτεχνικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο του ΚΘΒΕ επισημαίνοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει

Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος - Αντίστροφη μέτρηση για να περάσει στο Δημόσιο

Ωστόσο, το ίδρυμα θα συνεχίζει να στηρίζει και μετά την παράδοση το Κέντρο Πολιτισμού, παρέχοντάς του για πέντε χρόνια το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα δαπανηθούν για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας, αλλά και τον προγραμματισμό εκδηλώσεων.

Γιάννης Μηλιός: Γιατί δέχτηκα τη θέση προέδρου στο Φεστιβάλ

"Μοναδικό μου κίνητρο και σκοπός είναι να συνεισφέρω στη διοίκηση και στους στόχους του Φεστιβάλ, από μια θέση μη κυβερνητική και άμισθη. Διότι ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική βαρβαρότητα που μας περιβάλλει" αναφέρει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αποδέχτηκε τη συγκεκριμένη θέση για να στηρίξει το έργο του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου "από χρόνια φίλος, εξαιρετικός καλλιτέχνης και διανοούμενος".

Γ. Μηλιός: Κακόπιστη η εμμονή περί συναλλαγής - Μη κυβερνητική και άμισθη η θέση

«Ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική βαρβαρότητα που μας περιβάλλει. Η διαδρομή μου και οι θέσεις μου για την πολιτική, την εξουσία, την οικονομία και την κοινωνία είναι γνωστές και δεν τις έκρυψα ποτέ»

"Πολιτιστική αποκέντρωση" αναμένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι από τη Λυδία Κονιόρδου

Την ελπίδα ότι η θητεία της νέας υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου "θα χαρακτηριστεί από ένα νέο ρεύμα πολιτιστικής αποκέντρωσης" εκφράζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνοντας ότι η προσωπικότητά...

Λ. Κονιόρδου: Η Ελευσίνα να αποτελέσει παράδειγμα έμπνευσης και για άλλες πόλεις

«Η Ελευσίνα, μία πόλη που θεωρούνταν υποβαθμισμένη επί δεκαετίες, έκανε την υπέρβαση. Σήμερα, ατενίζοντας το μέλλον, καλείται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και δημιουργικά τη νέα πρόκληση»

Λ. Κονιόρδου: Μετά το σπουδαίο έργο στο υπουργείο Πολιτισμού θα είμαι φειδωλή

"Μετά το σπουδαίο έργο θα είμαι φειδωλή γιατί είναι καλό να μιλά με έργα αντί με λόγια" είπε η Λυδία Κονιόρδου ευχαριστώντας για την μεγάλη τιμή που της έγινε και εκφράζοντας την ελπίδα "να φανεί αντάξια

Ανοίγει στον πολιτισμό η Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Στην έκθεση, που έχει τον τίτλο “On Elite Now”, συμμετέχουν με αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς τους φωτογράφοι που κατοικούν ή έχουν δραστηριοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης. Οι δεκαεπτά συμμετέχοντες καταθέτουν τη δική τους ματιά, με εικόνες που έχουν τραβήξει τον τελευταίο χρόνο στη γειτονιά, η οποία αναζητεί ένα νέο πρόσωπο. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό της Κυψέλης, αλλά και του ευρύτερου κέντρου της πόλης μέχρι τις 30/11.

Πέθανε ο Αμερικανός ακτιβιστής Τομ Χέιντεν

Ο Χέιντεν, που το 1965 είχε επισκεφθεί, μαζί με άλλους δύο ακτιβιστές, το Βόρειο Βιετνάμ, με αποτέλεσμα να κατηγορηθούν ως προδότες, εξελέγη αργότερα στη Βουλή και τη Γερουσία της Καλιφόρνιας, όπου θήτευσε επί σχεδόν δύο δεκαετίες (1982-2000), αποτελώντας μια προοδευτική φωνή σε θέματα περιβάλλοντος και παιδείας.

Φωτογραφικές στιγμές της περιόδου 1940-44 από το αρχείο της ΓΓΕΕ (Video)

Ένα ντοκιματέρ 12 λεπτών το οποίο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τον πόλεμο, την Κατοχή, την Αντίσταση και το αντάρτικο, τη Μέση Ανατολή, μέχρι την Απελευθέρωση το 1944, παρουσίασε η Γενική...

Κλοπές και φθορές στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

Όπως σημειώνει η ΟΠΠ, ο δήμαρχος Χαλκίδας είχε δεσμευτεί απέναντι στο ΥΠΠΟ για την κατασκευή περίφραξης, όμως, "δυστυχώς, η δημοτική αρχή προέβη σε μια κατ’ επίφαση περίφραξη", χωρίς φωτισμό. Ως αποτέλεσμα, "σήμερα η ΔΑΧ είναι και πάλι βρόμικη από ακαθαρσίες και άλλα ίχνη ανθρώπινης διαβίωσης, με φθορές και κλοπές, αποψιλωμένη από πολύτιμα στοιχεία της, με πιο χαρακτηριστική την κλοπή των δυο φαναριών της κεντρικής εισόδου".

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ντάριο Φο απέδειξε ότι το γέλιο μπορεί να μετατραπεί στο ευφυέστερο, ανατρεπτικό πολιτικό σχόλιο

«Ένας μεγάλος καλλιτέχνης, πολίτης, αριστερός, ο οποίος, “συνεχίζοντας την παράδοση των μεσαιωνικών πλανόδιων γελωτοποιών”, σύμφωνα με το σκεπτικό της βράβευσής του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997, “καυτηρίασε τους ισχυρούς και ξαναέδωσε αξιοπρέπεια στους καταπιεσμένους”»


Ραδιόφωνο