Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Περιβάλλον

Τα πυρηνικά ΔΕΝ είναι η λύση για την κλιματική αλλαγή

Η σύγκριση είναι μεταξύ πυρηνικής και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι ανανεώσιμες είναι τμήμα μιας οικονομικής και ενεργειακής λύσης. Ήδη είναι διαθέσιμες πολύ πιο γρήγορα, ευρέως και φθηνότερα απ' όσο προέβλεπαν οι ειδικοί και η αποδοχή τους από το κοινό είναι μεγάλη. Χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές σε μια πρώτη φάση, θα ακολουθήσουν οι βελτιώσεις στην αποθήκευση ενέργειας, την ολοκλήρωση του δικτύου, μικρές συσκευές και ηλεκτροκινούμενα οχήματα

Κτηματογράφηση: Παρατάσεις σε έξι Περιφερειακές Ενότητες

Την παράταση συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε Αχαΐα, Δυτική Αττική και Νήσους για κατοίκους εσωτερικού, και Μεσσηνίας, Βοιωτίας, Φωκίδας για κατοίκους εξωτερικού και παράταση των αναρτήσεων των κτηματολογικών στοιχείων στις Σέρρες για κατοίκους εξωτερικού ανακοίνωσε χθες το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Απότομη άνοδος της στάθμης των υδάτων της Μεσογείου μέχρι το 2050

«Αυτό αποτελεί έναν παράγοντα κινδύνου για το περιβάλλον, για τις υποδομές και για τις ανθρώπινες δραστηριότητες - Οι θεσμοί, σε κάθε επίπεδο της διακυβέρνησης, οφείλουν να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους αυτές τις προβλέψεις, διότι αποτελούν βασικά εργαλεία για να εξασφαλισθεί με ακόμη πιο εμπεριστατωμένο τρόπο η διαχείριση των ακτών μας»

Πρόταση σωτηρίας της ζωής στον πλανήτη

Του Ανδρέα Δάνου - Αν φυτέψουμε 1 τρισ. δέντρα σ’ όλο τον πλανήτη, θα εξουδετερώσουμε τα 2/3 των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται από ανθρωπογενείς δραστηριότητες και προκαλούν την κλιματική κρίση, βάζοντας σε κίνδυνο τη συνέχιση της ζωής πάνω στον πλανήτη.