Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων

Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο σήμερα Τετάρτη 8η Ιουλίου από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. στην Πλατεία Κοραή αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

ΠΟΣΠΕΡΤ: Οχι στη νεκρανάσταση του χουντικού νόμου και του "ιδιώνυμου" που ποινικοποιεί το συνέρχεσθαι

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί τα σωματεία- μέλη της, τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και στα ιδιωτικά ΜΜΕ , στα παλλαϊκά - πανσωματειακά συλλαλητήρια της Πέμπτης 9 Ιουλίου. (Αθήνα 19.00 πλ. Κλαυθμώνος).

"Εργάνη" Ιουνίου: Σε έναν μήνα 200.000 άτομα έχασαν τη δουλειά τους!

Πώς οι προσλήψεις του 2018 και του 2019 έγιναν απολύσεις το 2020 - 840.000 προσλήψεις το πρώτο εξάμηνο του 2020, 807.000 αποχωρήσεις - απολύσεις, εκ των οποίων οι 458.365 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 348.642 οικειοθελείς αποχωρήσεις!

Πρόγραμμα "Συν-Εργασία": Η πλήρης αποτυχία, που ισοπεδώνει την αγορά εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που δεν θα ενταχθούν θα ακολουθήσουν αναγκαστικά -και για λόγους ανταγωνισμού- την εκ περιτροπής εργασία με μείωση των αποδοχών που επιβάλλει ο "μηχανισμός" στην αγορά εργασίας

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Μετά τους πυροσβέστες και αστυνομικοί στους ελέγχους τουριστών για κορωνοϊό!

Μετά τη σοβαρή καταγγελία πυροσβεστών, που εν μέσω αντιπυρικής περιόδου υποχρεώθηκαν να κάνουν τα τεστ σε όσους τουρίστες που καταφθάνουν από το εξωτερικό, νέα καταγγελία αυτή τη φορά από αστυνομικούς βγήκε στο φως της δημοσιότητας. Μάλιστα στην περίπτωση των αστυνομικών η συμμετοχή στην διενέργεια των ελέγχων επιβλήθηκε κατόπιν προφορικής εντολής!

Δ. Τεμπονέρας:Το πρόγραμμα "Συν-εργασία" απέτυχε, οι απολύσεις και η ανεργία έχουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι εργοδότες εμφανίζουν τη σχετική «απροθυμία» είναι αφενός η διατήρηση σε ισχύ της εκ περιτροπής εργασίας που προβλέπεται από τον ν.3846/2010, με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα να απασχολείται ο εργαζόμενος ακόμα και μία ημέρα την εβδομάδα, αφετέρου η πρόθεση των εργοδοτών να αναδιατάξουν τη σύνθεση του προσωπικού τους μέσω απολύσεων, καταγγέλλοντας τις συμβάσεις των πιο «ακριβών» εργαζομένων τους

Γύρισαν την πλάτη στον Κικίλια οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Μπορεί η εικόνα που χτίζουν για τον Β.Κικίλια τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης να είναι αυτή του ήρωα που έσωσε τη χώρα από την πανδημία, όμως οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας έχουν την ακριβώς αντίθετη άποψη

Δεν ανανεώνει τις συμβάσεις των εργολαβικών εργαζομένων η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ.

Φόβους για μελλοντική συνέχιση των απολύσεων εργολαβικών εργαζόμενων στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων, με τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους, εκφράζουν τα σωματεία εργαζομένων στον όμιλο.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την απώλεια θέσεων εργασίας στα ΕΛΠΕ κρούουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για να ανασχεθούν αυτές οι πρακτικές που οδηγούν τους εργαζομένους στην ανεργία, ειδικά σε μια τόση κρίσιμη και ευαίσθητη περίοδο, όπου οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας είναι εμφανείς

Δ. Τεμπονέρας: Καλοκαίρι μαζικών απολύσεων και χαμένων μισθών για χιλιάδες εργαζόμενους (Video)

«Από 15 Ιουλίου και μετά το πεδίο για τους εργοδότες είναι απόλυτα ελεύθερο να ξεκινήσουν τις μαζικές απολύσεις» ανέφερε ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξενοδοϋπαλλήλων της Ρόδου την Παρασκευή

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συνεχιζόμενης αναβλητικής διάθεσης του Υπουργείου στην έναρξης υποβολής των Υπεύθυνων Δηλώσεων (ΥΔ) στο «ΕΡΓΑΝΗ» για την λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού καλούν οι ξενοδοχοϋπαλληλοι της Ρόδου την Παρασκευή 3 Ιουλίου, έξω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο κέντρο της Ρόδου.

Τ. Πετρόπουλος: Με ευθύνη Βρούτση 250.000 εκκρεμείς αιτήσεις για κύριες συντάξεις & εφάπαξ (ηχητικό)

Όπως τόνισε ο Τάσος Πετρόπουλος ένας φορέας όπως ο ΕΦΚΑ που διαχειρίζεται τη σύνταξη του αδύναμου, του φτωχού και εκείνου που έχει αλλά και εκείνου που δεν έχει τη δυνατότητα για να επιβιώσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τον χρησιμοποιεί ως εργαλείο κομματικής επικράτησης δημιουργώντας δαπάνες χωρίς λόγο και όλα αυτά είναι όνειδος.

Χωρίς Δώρο Πάσχα χιλιάδες εργαζόμενοι

"Βροχή" οι καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας - Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται η καταβολή του, με το υπουργείο Εργασίας να εξετάζει παράταση μέχρι 10 Ιουλίου. Σκέψεις ακόμα και για μετάθεση της καταβολής τον Δεκέμβριο!

Περιορισμό των δικαιωμάτων βλέπει η ΓΣΕΕ στο σχέδιο νόμου για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες

"Το Ν/Σ αυτό, αν καταστεί νόμος, αφενός μεν θα αποτελεί δικαίωμα για λίγους, άρα θα είναι περιοριστικό των ευρύτερων δικαιωμάτων αφετέρου δε, με τη σωρεία ασαφών και ανασφαλών διατάξεων, θα καταστεί μη εφαρμόσιμο και, ουσιαστικά, θα επιτρέπει την "εργαλειοποίησή" του για την κατασκευή εχθρών»" τονίζει η ΓΣΕΕ σε επιστολή της σχετικά με το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Απόσυρση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις ζητούν συνδικαλιστικές οργανώσεις αστυνομικών και πυροσβεστών

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, σήμερα μάλιστα και συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών και των πυροσβεστών εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.


Ραδιόφωνο