Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων απέτρεψε την επίσκεψη Αδωνι στο Σισμανόγλειο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων από τα νοσοκομεία στα βόρεια, που αντέδρασαν στην πρόσκληση από την ΔΑΚΕ στον "ενορχηστρωτή των διαθεσιμοτήτων" όπως τον χαρακτηρίζουν, Αδ. Γεωργιάδη, σε εκδήλωση που διοργάνωναν στο αμφιθέατρο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, τονίζουν ότι "αυτό ήταν μία απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι δε ξεχνούν!!!!"

Ανδρ. Ξανθός: Πάνω από 1 εκατ. πολίτες στο νέο θεσμό του οικογενειακού γιατρού

"Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουμε τον οικογενειακό γιατρό, έναν νέο θεσμό, δοκιμασμένο στις περισσοτερες ανεπτυγμένες χώρες και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Κάθε οικογενειακός γιατρός έχει συγκεκριμένο πληθυσμό αναφοράς, περίπου 2.000 (όχι ασθενείς κατ΄ ανάγκην) που ξέρουν ότι αυτός είναι ο γιατρός "επαφής" με το Σύστημα Υγείας"

Ανεπιθύμητος ο Άδ. Γεωργιάδης στο Σισμανόγλειο λένε οι εργαζόμενοι

Η επίσκεψη του Α. Γεωργιάδη την Πέμπτη 13/12 στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, οδήγησε το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ» να ανακοινώσει συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 11.30 πμ στην πύλη του Σισμανογλείου.

Ανδρέας Ξανθός: Σε εξέλιξη η ανάπτυξη των ΤΟΜΥ και Κινητές Μονάδες ΠΦΥ (Video)

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε ημερίδα με θεμα « Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα: Ένας χρόνος TOMY», «η απάντηση στην ανάγκη επαρκούς και συστηματικής φροντίδας υγείας του πληθυσμού που διαμένει σε απομακρυσμένες περιοχές της ενδοχώρας, είναι η Κινητή Μονάδα ΠΦΥ.

Ανδρέας Ξανθός: Η δωρεά οργάνων είναι εθνική υπόθεση

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για τροποποίηση της κουλτούρας, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτήν την προσπάθεια μπορούν να συνεισφέρουν όλοι: «Είναι μια εθνική υπόθεση και οι εθνικές υποθέσεις απαιτούν κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις και απαιτούν συστράτευση. Και πραγματικά στη συστράτευση αυτή δεν περισσεύει κανένας».

Α.Ξανθός: Όλοι ήξεραν για το πάρτι στην Υγεία, αλλά για πρώτη φορά υπήρξε πολιτική βούληση διερεύνησης

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μίλησε για αντιπερισπασμό της ΝΔ συμπληρώνοντας «είναι εμφανής ένας εκνευρισμός και μια απώλεια ψυχραιμίας από την πλευρά της ΝΔ». «Για πρώτη φορά επίσημα παρείχε πολιτική ασυλία σε μία ομάδα υπηρεσιακών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ που λειτουργούσαν με όρους μαφίας»

Αν. Ξανθός: Μείωση της συμμετοχής των ασθενών στο κόστος φαρμάκου

Στη μείωση συμμετοχής των ασθενών στην τιμή του φαρμάκου προχωρά το υπουργείο Υγείας, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά την ενημέρωση της διακομματικής επιτροπής για τη χάραξη μακροπρόθεσμης εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο, σχετικά με τις σχεδιαζόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις στη φαρμακευτική πολιτική.

Το ποσό των 276.458,02 ευρώ για τις αρθροσκοπήσεις να επιστραφεί στον ΕΟΠΥΥ

Το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ στην σημερινή συνεδρίασή του ζητά να επιστραφεί το ποσό των 276.458,02 ευρώ από της εταιρείας «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΙΔΕ ΕΕ» (εταιρεία με συμμετοχή της συζύγου του Μάριου Σαλμά, ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

Αλλαγές στην τιμολόγηση των φαρμάκων παρουσίασε ο Ανδρέας Ξανθός

Το νέο «μίγμα» φαρμακευτικής πολιτικής στην μεταμνημονιακή περίοδο, που έχει στόχο τη συνολική ευστάθεια στην αγορά φαρμάκου, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας (ΣΦΕΕ-ΠΕΦ-PIF) και στην επιτροπή παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης .

1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Δεν υπάρχει θεραπεία για λοίμωξη από τον HIV. Ωστόσο, τα αποτελεσματικά αντιρετροϊκά φάρμακα μπορούν να ελέγξουν τον ιό και να βοηθήσουν στην πρόληψη της μετάδοσης έτσι ώστε τα άτομα με HIV λοίμωξη να απολαμβάνουν υγιή, μακρά και παραγωγική ζωή

Ο καρκίνος δεν είναι πια ένας αήττητος αντίπαλος

Εξατομικευμένη θεραπεία υπόσχεται το Εθνικό Δικτύο Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία - Στο παρελθόν ο καρκίνος αποτελούσε ένα σκοτεινό τούνελ στο οποίο μπορούσαμε να βαδίσουμε ψηλαφώντας, τώρα το μεγαλύτερο μέρος του τούνελ έχει φωτιστεί, τονίζει ο καθηγητής στο Χάρβαρντ Όθωνας Ηλιόπουλος, ενώ οι ερευνητές Κώστας Σταματόπουλος και Αναστασία Χατζηδημητρίου συμπληρώνουν πως η εξίσωση καρκίνος ίσον θάνατος δεν ισχύει πλέον

Ζημιά 6,2 εκ. ευρώ από παράνομες συνταγογραφήσεις γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου

Η συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ανέρχεται στα 6.204.334 ευρώ από την συστηματική παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων


Ραδιόφωνο