Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα: Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο

Με κεντρικό σύνθημα "Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο - γονείς και εκπαιδευτικοί παλεύουμε μαζί για ενιαία δημόσια δωρεάν παιδεία", σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια από εκπαιδευτικούς και φοιτητές, που έχουν ως στόχο να βάλουν "φρένο" στο πολυνομοσχέδιο Κεραμέως και να δείξουν έμπρακτα ότι καταδικάζουν τις νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές διατάξεις του.

Στο δρόμο οι εκπαιδευτικοί ενάντια στο αναχρονιστικό νομοσχέδιο Κεραμέως

Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς το Σύνταγμα, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ), απαντώντας έτσι στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στη Βουλή.

Επιστροφή στον Μεσαίωνα με αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις

Πολυνομοσχέδιο Υπουργείου Παιδείας: Υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και άλλες διατάξεις... - Σφοδρές αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές - Νομοσχέδιο συντηρητικό και νεοφιλελεύθερο στον πυρήνα του - Κανένας διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα - Β. Μπουντουλούλης (γ.γ. ΟΛΜΕ) στην "Α": "Διαφωνούμε κάθετα"

Πώς θα γίνουν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις εαρινού εξαμήνου στο ΑΠΘ

Με γραπτές και προφορικές εξετάσεις, αλλά και μέσω εργασιών θα αξιολογηθούν εξ αποστάσεως, με την ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου, οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία Ειδικής Αγωγής

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, θα πρέπει να υιοθετούνται οι πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεών τους σε κάθε χώρο του σχολείου.

Νίκος Φίλης: Έργο Κεραμέως «Ο κύκλος των χαμένων μαθητών»

Ο Νίκος Φίλης καλεί την Υπουργό Παιδείας να δώσει στην δημοσιότητα το συνολικό ποσοστό των απουσιών κατά τις τελευταίες ημέρες, στο σύνολο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. "Νομίζουμε ότι δεν θα το κάνει. Δεν θέλει να χαλάσει το αφήγημα της επίπλαστης κανονικότητας που για προφανείς πολιτικούς λόγους έχει σκηνοθετήσει η κυβέρνηση" σημειώνει σε σχετική δήλωσή του για την μη προσέλευση μαθητών στα "ανοιχτά" σχολεία.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Καμία κάμερα δεν θα λειτουργήσει σε κανένα σχολείο, το μάθημα δεν είναι ριάλιτι

Υπό καταρρακτώδη βροχή ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο (φωτό + Video)

Με κεντρικό σύνθημα "να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο", εκπαιδευτικοί, από κοινού με φοιτητές και μαθητές, πραγματοποιούν νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αυτή την ώρα στα Προπύλαια, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως, έπειτα απο κάλεσμα που απηύθυναν οι διδασκαλικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ ΔΟΕ ΟΙΕΛΕ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή.

"Το ειδικό σχολείο δεν είναι μόνο μάθηση αλλά και κοινωνικοποίηση" (Ηχητικό)

«Οι μαθητές αναπτύσσουν φιλίες, έρχονται σε επαφή με την κοινωνία, πάντα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον» τόνισε η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Ειδικό Σχολείο της Πάτρας, Ελένη Αργύρη

Πώς θα επιστρέψουν στα θρανία οι μικροί μαθητές

Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα πρέπει να έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υποτμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία

Κύριο αίτημα να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» νομοσχέδιο - Στόχος η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών ώστε να εκφραστεί η πλήρη αντίθεση στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας - Στις 7 το βράδυ, στα Προπύλαια, με πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ


Ραδιόφωνο