Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τριπλασιάστηκε τον Ιούνιο ο αριθμός αιτήσεων ασύλου στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) κατέγραψε 28.039 αιτήσεις ασύλου τον Ιούνιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελβετία και τη Νορβηγία, δηλαδή πάνω από τρεις φορές περισσότερες από τον Μάιο.

Καραντίνα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο έως τις 25 Αυγούστου μετά από την ανίχνευση 2 κρουσμάτων κορωνοϊού

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο, από σήμερα μέχρι και τις 25 Αυγούστου, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η χαμένη παιδικότητα των παιδιών στη Μόρια

Από τότε που ξέσπασε ο κορωνοϊός τα προσφυγόπουλα δεν πάνε σχολείο. Στην πραγματικότητα έχουν ξεχάσει πώς να είναι παιδιά. Αλλά και προ κορωνοϊού τα λιγότερα μπορούσαν να πάνε σε νηπιαγωγεία και σε σχολεία.

Γ.Ψυχογιός: Η ΝΔ πετάει σκόπιμα στον δρόμο αναγνωρισμένους πρόσφυγες καθώς θέλει να έχουν βίο - αβίωτο (Ηχητικό)

Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν μια κατάσταση που τους προσβάλει και τους αδικεί διότι τους βγάζουν συνειδητά στον δρόμο, επισήμανε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Οι ιδιώτες αποκτούν... "ΕΣΤΙΑ"

Με απόφαση του υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου - Στο πρόγραμμα στέγασης προσφύγων "μπορούν να συμμετάσχουν νομικά πρόσωπα δήμων, διεθνείς οργανισμοί, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που εξειδικεύονται στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών"

Ευρώπη και Δημοκρατία: Μια σχέση χωρίς περιθώρια για "δεύτερες ταχύτητες"

Πολλοί μιλούν για μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Ένα τέτοιο καθεστώς αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, στη διάλυση της Ε.Ε. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άλλο, πιο καίριο και πιο θεμελιώδες επίπεδο. Αυτό που σίγουρα δεν είναι δυνατόν είναι η ύπαρξη μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων σε ό,τι αφορά τη δημοκρατία. Μίας Ευρώπης όπου κάποιες χώρες θα λειτουργούν εκτός δημοκρατικού πλαισίου

Για 4η μέρα διαμαρτύρονται οι Σύροι προσφύγες στην πλατεία της Χίου (Video)

Για 4η μέρα διαμρτύρονται οι Σύροι πρόσφυγες για τις απορριπτικές αιτήσεις ασύλου - Τονίζουν ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα και ζητούν παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προωθηθούν σε χώρες της Ευρώπης

Πίσω ολοταχώς το υπουργείο Μετανάστευσης στη δημιουργία νέων δομών - Μόνο η Μόρια μένει στη Λέσβο

Διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης δημοσιεύματα περί νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο. Στον νέο Οργανισμό, σημειώνει το υπουργείο, αποτυπώνεται αποκλειστικά και μόνο η υφιστάμενη κατάσταση των Κ.Υ.Τ. και δομών της χώρας που υπάγονται στην αρμόδια Διεύθυνση της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

"Κάτω τα χέρια" από τον εκπαιδευτικό Τζεμαλή Μηλιαζήμ-Απειλείται με απόλυση για σχόλιο στο Facebook υπέρ των προσφύγων

Αίσθηση συνεχίζει να προκαλεί η καταδίωξη που υπόκειται από την Εκπαίδευση ο εκπαιδευτικός Μηλιατζήμ Τζεμαλή, γνωστός συνδικαλιστής και ενεργό στέλεχος του αντιφασιστικού κινήματος, επειδή κοινοποίησε στο FB δύο άρθρα για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Ασύμβατο με τα ευρωπαϊκά πρότυπα το μητρώο ΜΚΟ

Γνωμοδότησε το Συμβούλιο των Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης - Το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων συστήνει στις ελληνικές αρχές την «ουσιαστική αναθεώρηση» της σχετικής Υπουργικής Απόφασης και των νομοθετικών διατάξεων προκειμένου αυτές «να ευθυγραμμιστούν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα»


Ραδιόφωνο